Jump to content

Images in my Notes do not load


Recommended Posts

  • Level 5

In fact I don’t care, not about PlayStore feedback, not about v8/v10 questions. I am a user, among other users, and when I can help I do. 

If v8 does the job for you, use it. If v10 does it, use it. I am on mobile using iOS clients, there is no downgrading option in iOS. You love it or you hate it, but you use it. Fortunately the iOS client is running pretty good. But on desktop I have v10 and legacy installed, and use both. What works for you ? I don’t know, hope it does.

We should in the forum just accept that our forum admin is not the company he is working for. He is mainly here for us users, feeding us with information, keeping spammers out of the door (not a small feat !) and in some cases catching a ball and dropping it on the right desk in EN HQ. And that is the core of my above answer to your post.

Sleep well, my friend, it must be already the new day in Turkey.

  • Like 1
Link to comment

Just an update to this thread: new EN 10.15: tested on two devices = no change. Bug still persistent there. In the change log they only concentrate on new features (task improvements). Not being able to see the images captured via Evernote is the show stopper before all enhancements they made 😞

I would really like to see some new words from @Shane D.that there is any work on this going on. We have this bug since 10.0.

Link to comment

Thanks for all confirming this bug here in the forums and in play store comments. I would strongly please all affected users to raise tickets on this to give Evernote more input and logs to find that out. I don't know what prevents them from displaying simple images but they seem to have a hard time to figure it out (on Android). Your help is very welcome 🙂

Link to comment
  • 2 weeks later...

I tested around with two devices and version 10.16 which is rolled out right now. Tested - as always for this thread - with fresh installations on middle class Samsung devices (smartphone and tablet). Opening heavily image loaded notes throughout my notebooks. Until now the image displaying never failed with 10.16. Can we have some hopes, that this issue was finally resolved? 🙂

Link to comment
2 minutes ago, Alxa said:

Şu anda piyasaya sürülen iki cihaz ve sürüm 10.16 ile test ettim. Bu konu için her zaman olduğu gibi, orta sınıf Samsung cihazlarında (akıllı telefon ve tablet) yeni kurulumlarla test edildi. Defterlerimde yoğun şekilde görüntü yüklü notlar açıyorum. Şimdiye kadar görüntü görüntüleme 10.16 ile hiçbir zaman başarısız olmadı. Bu sorunun nihayet çözüldüğüne dair biraz umudumuz olabilir mi? 🙂

Ekler acılıyor mu ? 

Link to comment
  • 1 month later...

Hi everybody

I have the same problem. I have Android 10 on a Huawei P20 Pro smartphone and my old images do not render after actualizing Evernote to version 10.18. Another problem is that this new version does not allow to create a direct access for a book of notes from the device window, and in general it runs much slower than the previous version. Is there any way to return to the previous version?

Link to comment
  • 2 weeks later...

In Windows client I created a test note with 2 same pictures. First one is "view as attachment" and the second one "view as image":

771845220_Screenshot2021-10-14121058.thumb.jpg.733115f78aee83cb5e67bf2a06b9e897.jpg

I can open both pictures on my Windows client without a problem.

On the Android client 10.18 (1118144) if I click on the attached picture nothing happens. File is just downloaded (no more cloud icon) and it won't open. If I click on the second image it opens as expected.

Screenshot_20211014-120845.thumb.png.82c062ba18633f3082558e28bbeb6163.png

Basic function that is not working.

PDF files on other hand are working fine.

Does anyone else has this problem?

Link to comment

Yes I did. I posted the problem here in the forum so that others can jump in with the issue (or am I the only one with this issue?) and because it's easier to explain here with pictures. I copied a link to the support team when I opened a support ticket.

Waiting already 7 days to get in contact with "technical support team". 🙄

  • Thanks 1
Link to comment
  • Level 5

Have you received an automatic mail from EN support, within a few minutes after sending your request ? It tells something about the procedure, may list help documents and most important your ticket number.

If you have not received it, look up your Spam folder.

If there is nothing in Spam neither, the ticket has not been received, and the machine has not yet started to run on your issue.

The usual time to get an answer from support personally after the initial email currently is appr. one labour day, maybe 2 at most.

Link to comment

Contacting support was not a problem. As you said they contact you back quite quickly. But support stated this: "I'm transferring this ticket to our technical support team who will continue to assist you."

Technical support still did not contact me to at least confirm that they know about the image issue.

Link to comment
  • Level 5

Hmmm - this team is probably much smaller than 1st level support. They are no coders neither. They sort things out in a way to identify the root cause for the devs and maybe a workaround.

You can always send another mail to ask for the next step. Make sure to include the ticket number into the mails title.

Link to comment

Funny thing... Today a "Technical Support Specialist" contacted me, but he didn't understood my problem, but first contact support person did. Technical support said it was a "image rendering issue". Clearly it is not. 😀

Anyway... here is more precise description of my problem:

On Windows Evernote client (v10), when an image is set for "View Option: Attachment" and "View Option: Image", it's possible to view the image either way when you click/double click on the picture. In the case of "View Option: Image" the picture opens inside the Evernote Windows client. In the case of "View Option: Attachment", the picture is opened in the Windows default picture (.png, .jpeg) viewing program (so outside the Windows Evernote client). In any case, no matter in what "View Option" state is an image, the picture can be opened (I can view it!).
Nonetheless, on my Android device (latest version - Evernote client v10.19 (1118424)), when an image is set for "View Option: Image", it's possible to see the image (I can click on it and it opens in full screen inside the Evernote Android app!), but if it's set as "View Option: Attachment", the image cannot be opened at all (I can not even view it!). The Evernote client does not open the picture file in the client or allow me to open it with my own 3rd party app that I have it installed on my Android phone. If I change "View Option" from "Attachment" to "Image" the file is there. I can click on it and I can open it inside the Evernote app (fullscreen). It's just opening of the image file, that is the problem.
So... why is this a huge problem? Because if I want to include a photo inside my note and I don't want it to take a lot of note space I change an image to "View Option: Attachment". This way it take the least amount of space inside the note. So now if I want to actually see this photo on Android, first I have to change "View Option" to "Image" and then I can see what is on my photo. Then I have to change "View Option" to "Attachment" just to make note content more compact again. This is a bizarre issue.
 
Here is also a video of the issue: https://photos.app.goo.gl/c68gDpmxpJRrZu619
 
Anyone else is having this same issue?
 
@PinkElephant How is this solved on iOS? Does a picture open, when you have it inside a note as "View Option: Attachment"?
Link to comment

Hi @matej1990! I just tested the described issue and can confirm it for my Android devices on 10.19 as well. I cannot open an image which is embedded as attachment by just clicking on it as you described. Clearly a simple bug as converting to imbedded image instantly shows the picture. Has to be fixed.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Just clean reinstalled Evernote on two Samsung devices with EN 10.22 and the image rendering bug is back again 😞

Evernote.thumb.jpg.f27303ae895b83915afe3bde30848a95.jpg

Every note I open denies to show any embedded image. Fun fact: EN 10.22 had no problems showing all these notes prior fresh installing. I am giving up on Evernote for Android. For a paid product, it is ridiculous having to deal with software, that cannot simply show some pictures. Sadly @Shane D. last update on this was in April 2021 would be nice to hear, if anyone is considering to bugfix this finally?!

ticket# 3422123

  • Thanks 1
Link to comment

Hello, 

Creating an image on the web page on Evernote, you see the images Screenshot_20211214-090011_Evernote.thumb.jpg.f648e2f9a0bf84fdbbdc7ed763ba0666.jpg

When checking the note on the app, in the overview you see an image, also when you open the note then you see the image

Screenshot_20211214-090550_Evernote.thumb.jpg.7094b0c78039aa8e232bb1145e6e57bc.jpg

 

However, when checking older notes, you find the image on the web version from evernote, but the image in the app shows 

Screenshot_20211214-090712_Evernote.thumb.jpg.b07462d9a8bcf62836f09f502b6c9b18.jpg

So something is propably wrong in the sync between the webinterface and the app?

Link to comment
  • 1 month later...

Update: I crashed again on this bug with the new EN 10.25. Just opened a ticket. The image rendering bug was again instantly confirmed by support, while still not have a time table of a fix! Not being able to fix this basic bug within 14 months shows they got stuck in their new limiting framework. I am afraid there is nothing to expect anymore from this Evernote.

Link to comment

Just to confirm: 10.26 still does not address the image rendering bug nor any news from support about it. I don't know, why they don't care. Same images sometimes are shown, sometimes not (error: could not be rendered properly). Very bad if needed on the go, imagine you want to show a qr code or something and then this... already happened to me. My actual workaround: having a weekly updated import of the most important notes (via ENEX) in Nimbus Note which renders images fast and without probs on the same device. Gives me peace of mind and practice with potential alternative.

Link to comment

They are doing beta test for attachments on Windows. Maybe this will solve their image problems on Android. I doubt it, but still there is hope.

I'm also testing (exporting Evernote notes to) Nimbus Note at the moment, because Evernote is REALLY slow with solving bugs/adding back old (working) features on Android. In Nimbus I really like toggle object (collapsible/expandable text) in notes and sub folders. Nimbus is much more customizable and flexible. I like that!

22 minutes ago, Alxa said:

in Nimbus Note which renders images fast and without probs on the same device.

Yeah, about that... Create a toggle object and put image inside it. Then double tap on the picture. 😑 If you move image outside the toggle object all is working fine (image opens up in full-screen).

  • Like 1
Link to comment

I am on a Mac 11.6.2 and running EN v10.29.7.

All my screenshots that I had added throughout my notes don't render and when I click on them to open I get a message that it is empty. So I can not download them to be able to view them. This is really painful as I have used EN for many years and have lots of notes that I need.  I hope theyight be able to resolve this and my images (.PNG files) from mac' screen capture are still stored on the server. 

  • Sad 1
Link to comment
  • 1 month later...

Just did a quick test on EN10.28 for Android: Bug still persistent. Especially in notes not viewed on Android for a certain time before installing EN 10 the "images could not be rendered properly" bug occurs on first opening. Later on (hours or days) you eventually can see the images. This also refers to every other type of attachment. You could run into "attachment could not be download/retrieved" (translated from german gui) as well. It does not happen all the time unfortunately. But as always, when it happens it is the worst time 😉 There is still something odd with attachment and images fetching from the server...

Link to comment

Update on freshly updated app to version 10.29: Directly after update bug again/still present. Notes that finally showed the images in 10.28 now again/only show the error message we know instead of the images. This missing reliability is really frustrating. I wonder if EN does sort this out at any given point in future?

 

screen.jpg

  • Like 1
  • Sad 1
Link to comment

Seeing this bug even after over a year and 30 releases I again got in touch with support. The bug is still confirmed ... and they still have no ETA for a fix 😔

Link to comment
  • Evernote Expert

I'm late to this conversation because I've never seen the issue. Decided to try and find out why I would be immune when so many others are suffering.

I find that all my notes seem to have PNG images. Is this a problem rendering JPGs only?

Link to comment

The image file type is not restricted to jpeg. Others have shared the error on png files as well here with screen shots. Unfortunately support does not share any additional background so finding a workaround is hard. I wonder if it has something to do with the technical details of the image files themselves at all... maybe it is another issue plaguing a couple devices or accounts hard, others not. (As with the astonishing performance differences we see here between users).

Link to comment

Update from support: I got a second answer for my ticket, now from Shane from tech support. Unfortunately it is only a support template text. Saying the issue is known and worked on. No ETA, no extra information for us (I referred to the forums).

Link to comment

I never had this problem using the Windows client until the latest update 10.33.

If I try to paste a copied image from my Screenshot application I get the error.

A work around, is to paste the image into another program, such as Excel ... then copy it back from Excel and paste it into Evernote. Then it works.

 

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

EN 10.31 for Android: Unfortunately this bug still is not addressed (now present EN 10.0-10.31). Always having chills when I am having to show a bar code or something from within a note which is embedded picture. You never know, if it will work this time or not.

Link to comment

UPDATE: The pictures in my notes are now showing up. I didn't really do anything, except tried looking at them again a couple hours later. Also I was no longer on WiFi this time when it worked. I don't know if that had anything to do with it.

-----------------------------------------------------

Wow just realized I have this problem too after upgrading from my S10e to the S22 Ultra. No images load, except sometimes I see a thumbnail preview. Pictures load fine on Windows desktop. Been happily using Evernote for about 15 years, but this is unacceptable if they have no idea how to fix it. Time to consider other options. 🙁

Link to comment

I have been using Rocketbook to Evernote - and up until last week it was working great.  Now the image of my writing doesn't show up - just the garbled transcription and a non-working link.  I can see the image in the summary, but if I click on the note I get a non-working link to an image.  Please help.  I rely on Rocketbook to Evernote for my work life.  Screen shot below of the issue.  It's been happening all week.  

 

rocketbook to evernote issue.png

Link to comment
  • 4 weeks later...

Just experienced this for the first time in a while. In my case, I was adding both jpg and png images to the desktop version of Evernote (both 10.38.x and 10.39.x to which I updated to moments ago), and some images display fine, and some do not. For clarity, the images which do not display properly look like this, with a triangle with an exclamation mark inside it:

image.png.c10e2bd9f01c8ae4a6d55b576f2c9ccf.pngOn Evernote for Android (v10.34) they display identically as on desktop (i.e. if the image shows fine on desktop, it displays fine on Android, and if it displays as an icon on desktop it displays the same way on Android). I wonder why some images work and some do not?

Link to comment

Around every 5 or 6 releases I open a ticket on this since the very 10.0. Support always confirmed this bug but had no info / timeline whether or when it will be resolved. Please all report this bug when affected to gather info for support.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...