Jump to content

ChiragC

Level 2
  • Content Count

    84
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ChiragC


  1. 17 hours ago, ChiragC said:

    In response to my earlier post, I switched to the Youtube Classic option in the bottom right-hand corner of Youtube webpage. Turns out, I can now clip it with Youtube-specific clipping. Evernote, please take this up with the Youtube team or please update the Clipper accordingly. Until then, I'll use Youtube classic.

    Evernote, I guess you didn't remove Youtube-specific clipping after all. My apologies. Having said that, please restore Amazon-specific clipping.

    I created a separate post in Clipper forum and also created a support ticket to get Evernote to look into this ASAP. Here's the link : 

     


  2. In response to my earlier post, I switched to the Youtube Classic option in the bottom right-hand corner of Youtube webpage. Turns out, I can now clip it with Youtube-specific clipping. Evernote, please take this up with the Youtube team or please update the Clipper accordingly. Until then, I'll use Youtube classic.

    Evernote, I guess you didn't remove Youtube-specific clipping after all. My apologies. Having said that, please restore Amazon-specific clipping.


  3. It appears that the Youtube website has undergone a design makeover. It looks refreshing.

    Evernote Webclipper appears to no longer show Youtube specific clipping! Does it have something to do with the website design change or has Evernote been making a conscious decision to remove website specific clipping like that of Amazon? This is now becoming really annoying, tolerating the clipper bugs after auto-update to 6.10 and then removal of Amazon-specific clipping and now maybe Youtube too?

    At the very least, Evernote employees can strive to inform its customers of what they add/remove and whether it was intentional or otherwise. The clipper used to work so well before this. I really appreciate the work Evernote does to improve the software but can someone please respond to the numerous issues which have been raised in this forum (especially that of the removal of website-specific clipping)?


  4. 7 hours ago, PiotrO said:

    It is possible that your problem is not the same as mine. In my case behavior is quite consistent (which is good for troubleshooting).

    Somehow, I got the link to clip by clicking on the link. When I try it again, it fails. Doesn't work in the new window. You are most likely right. We must be facing different problems. I am running Chrome on Mac Version 54.0.2840.98 (64-bit) in case that helps EN staff reading these posts.


  5. I am not sure if this is a new issue in this Mac Version (Version 6.10 (454267 Direct)), but when I right-click on a hyper-link in a note and click on 'Open Link', Evernote does nothing. When I left-click on the hyper-link, it opens up as expected. Anyone else facing this specific issue?


  6. 13 hours ago, PiotrO said:

    To EN staff: after some testing with Chrome on Win 10, it only happens when web page is open in background tab. On any page open in foreground clipper seems to work fine.

    This is MY experience; I would ask others to test it, and confirm or deny it to help EN developers. 

    ~P

    You may be right but for the link that I had mentioned in the earlier post, it does not clip even when open either in single tab/multiple tab or foreground/background. If possible, please see if you are able to get the clipper to launch on the link that I had shared earlier. I can't seem to locate the specific action that is causing the clipper to give the dialog box message on that particular link.


  7. @rubenb, the Clipper earlier (prior to 6.10) had no issues at all while launching on all websites. With 6.10.1 (35f63f9/1.1.0.926), it solved some of the problems but not all. For example, in this page (link), I'm getting the error "The Clipper couldn't start on this page. Reload the page and try again. If that doesn't help, contact customer support". However, other webpages of the same website seem to be clipping fine. Can't understand why its working like this.


  8. I think it would be awesome if Evernote also developed (or let's say added to their list of future feature implementations) a widget in the Mac Notification centre.  I am not sure if Apple has discouraged support for such widgets but I use Todoist and they have an awesome widget over there.

    The advantage would be that instead of switching between apps (I could use hotkeys and set shortcut for the Notification Centre) and quickly take a note or set a reminder, etc without leaving the app that I am currently working on.

     

    1.png


  9. The crash issue with clicking and dragging a notebook stack has been fixed. Thank you.

    When I make a presentation of my notes and then right-click->Export presentation as PDF, it works properly. However, it appears that the option 'Export presentation as PDF' is greyed out for articles clipped from the web using the web clipper. (Web clipper screenshot has no issues, just when I choose 'Article' or 'Simplified Article' the issue exists I think. I am not sure if this is a bug or was intended or an issue with my system.

    Anyone else facing this issue?

     


  10. I am running Chrome for Mac Version 54.0.2840.59 (64-bit), when I click on 'Add tag', in the previous versions of Chrome, when the dropdown menu for tags appeared in the search results, I could hit the down arrow key to scroll through the tags and select the right tag by hitting enter. Now, the tags in search results show up, but I am unable to scroll through the tags by hitting the down arrow key. It doesn't work. Please restore this.


  11. While the crash issue involving exporting presentation as PDF has been fixed, this next one continues to cause Evernote to crash (both reported in Beta 1 forum):

    1. Fixed - crash pertaining to export presentation as PDF

    2. Not fixed - crash pertaining to clicking and dragging a notebook stack

     


  12. I am running Evernote Mac Version 6.10 Beta 1 (454143 Direct).

    I don't know if this was existing earlier but in presentation mode, when the user right-clicks, there are a lot of features in the menu which is awesome (please see the 1st image).

    However, when I click on 'Export Presentation as PDF', I get this error (please see image 2).

    1.png

    2.png


  13. I have set up shortcuts on the Web Clipper. When I press the 'Alt' key, the Clipper is set to start. I have set the keyboard shortcut of 'Simplified article' to 'c'.

    On Chrome on Mac, when I press 'Alt', the clipper loads, and then pressing 'c' alone automatically shows the simplified article preview.

    However, on Chrome (Version 53.0.2785.143 m) on Windows 10 (Version 1607 - Build 14393.222) - I have to press 'Alt' to load the clipper and then instead of 'c' alone, I have to again press 'Alt'+'c' (in quick succession) to get it to switch to 'Simplified article' mode.

    Is this supposed to be like this or are they supposed to be consistent?


  14. 10 hours ago, DTLow said:

    Not sure what's going on.

    I'd recommend deleting both apps and reinstall the application.

    If there is a database problem, delete the database and let it be rebuilt from the servers.

    Warning: The rebuild doesn't include local notebooks or unsynced notes.

    I moved my Evernote Beta app to the Applications folder as it was mentioned in the dialog box. I replaced the previous version with this one. Now there is only one application so I suppose that solves the problem. On clicking 'Check for updates', Evernote Beta now shows this (please see image). This is normal right?

    1.png


  15. I am new to Evernote Beta for Mac. Before I test out the new editor, I would like to clarify this - in Windows Beta, the Evernote update replaces its own shortcut with a 'Beta' tag on the icon which I like. In Mac, it appears to be slightly different. There are 2 applications for Evernote now - the old version and the new Beta version. Is there a way to distinguish between the two or combine the two? When I click on the old version it asks me to open the latest version which makes sense.

    When I click on 'Check for updates' on the Beta version it shows me this (please see image 2) - is this expected or should I follow the steps mentioned?

    1.png

    2.png


  16. When I search for tags named like 'Ex1 Test2' (that is, 2 words separated by a space character) in the Web Clipper, I can get it to show up even if I type 'Test' alone or even 'Ex Test' or any other combinations like 'E Te' - you get the idea.

    However, when I search to add tags in the Mac Desktop client, I am unable to get the tag to show up unless I type 'Ex1 '. In other words, I have to type out some or all of the characters of the 1st word in order to get it to show the tag. Typing 'Test' and other combinations of the 2nd word will not show up.

    This is similar to what another user had pointed out in the Android Beta community.

    What's the use case? If I use nested tags with similar starting characters (like a prefix) for all the tags in a particular tag group, this would be a problem as I would have to type out the entire 1st word to get the tags to show up. Let me give you an example:

    Say I have a tag called 'Interests'. Under this tag say I name other tags like this (just giving an example, could type it in more efficient manner but just to give an example):

    Interests

    • Interests - Sport
    • Interests - Writing

    To get the tag 'Interests - Sport', I would have to type out 'Interests - ' in order to get all the tags with this prefix to show up. In the clipper, if I simply type 'Sport', it would show up. I hope you get the idea.

    Shouldn't such tag searching be consistent like that of the Web Clipper?


  17. On 9/18/2016 at 11:43 PM, URaDroidIMaNoid said:

    You should post on this thread. Make sure to click the up button above the counter in the upper left corner of the screen. We are only at 20 up votes so far.

    I did post in this thread. In fact you have shared the link to the very same thread I posted in! I also mentioned that I have already voted up this thread.


  18. 15 hours ago, jefito said:

    In any case, when printing from Evernote Windows, you should see an Options... button on print dialog. Click it, and you can remove any title, date, etc. display from the output.

    Yes, you are right, I could remove the note attributes from the options dialog. However, I see that the scanned images are not optimised for the page width.

    What I have done is to scan documents as different notes, and wish to keep each note as a separate PDF. Essentially one image per note. I would have liked it to save it as a PDF file with the image spanning the entire width of the page. I have tried it even in landscape mode but it does not affect the size of the image. Changing page margins only re-positions the image without affecting its size. Would you have any idea on how I could go about this?
     

    13 hours ago, Dave-in-Decatur said:

    I know what you mean about the title, etc. FWIW, with some PDF drivers (such as pdfFactory), if the pictures are large enough that the header prints on a separate page from the first picture, you can delete that first page and have just pictures.

    @jefito's suggestion helped me remove the attributes. I didn't know that we could add headers (like those ones which repeat itself every page at the top) for notes in Evernote. I will keep this is mind when I add headers and try to save it as a PDF file or print. Thank you.


  19. 1 hour ago, jefito said:

    Since the Mac OS has native support, this is easier there. In Windows, I think that you need to install a PDF print driver (there are many), and "print" your note to it.

    Yes, I did try this after looking at the earlier discussions. However, say I take a bunch of photos through Evernote camera and get them saved as a note. On Mac, I can right-click and convert the note to PDF which will give me a single page PDF (which is weird) but with all the photos in it. If I do the print to PDF through Windows, I get the title and other unnecessary data which I would like to remove.

    Essentially, I am using it to scan a few documents at the moment. I know that Evernote has Scannable for iOS which can take care of it but I am on an Android device which simply saves the photos as a note and does not have an export as PDF option. I thought the Evernote windows client would have had a workaround but it looks like I was wrong.

×
×
  • Create New...