Jump to content

luckman212

Level 5
  • Content Count

    637
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by luckman212

  1. Dark Mode looks nice, but the colors for links are a little dark/low contrast for my aging eyes. Could the colors be punched up a bit? e.g. Same goes for highlighted text (but I had trouble making a mockup of it... basically make the yellow a bit more saturated). Highlighted links e.g. are especially atrocious: Also, notifications are unreadable:
  2. Does Spotlight work again? https://discussion.evernote.com/topic/116651-en-752-spotlight-not-working-errors-w-mdimporter/
  3. Yes, of course. My objective is to keep users informed on the status of this critical bug. An objective that I would rather Evernote handled themselves. But sadly they have not had proper lines of communication between users and the development team for many years. Instead, we get opaque roadmaps, zero commitment timelines for bug fixes, new releases dropped with incomplete release notes, new bugs added with each version, scary headlines (true or not) about staff departures and layoffs... So, I apologize if my posts have bothered you. Feel free to block, unsubscribe or ignore me. I'm just doing what I can to try to keep EN usable. Many have already left the building for other solutions.
  4. For the benefit of those without paid accounts who are wondering about the status of this bug, I received this response, which I'll repost here: To which I replied
  5. I have a paid/premium account and so I opened a ticket. They closed it immediately, offering this (emphasis mine): "...our development team is aware of this issue and hopes to have it resolved soon. I don’t currently have a timeline for when this will be addressed, but please keep an eye out for any updates and feel free to follow up with me if you continue to see this issue after the next few updates." So not only are they not sure when it's going to be fixed, but it's probably not a 7.5.3, 7.5.4 or even 7.5.5 thing. Could be later than that. Ouch. Guess Evernote couldn't be bothered with testing their software on Mojave during the months that the public beta was going on.
  6. No exclusions. There are some scattered errors in the EN Activity Log but I don't think this is the cause of EN going completely missing from Spotlight: 2018/10/04 17:26:53:918 I|* main -[ENCommonEditorWebView commitEditingWithCompletion:] | Saving note [ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab]/p10328 length of 3374 bytes: <ENCommonEditorWebView: 0x7fb5211d56a0 mode: classic state: ContentLoaded note: <ENMacNoteMO: 0x6000012ba220 MOID: 0xa1600004b <x-coredata://0D58AEE1-7B6D-4850-B79E-F82C006BDA7B/ENNote/p10328> GUID: ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab Account: (null) USN: 263119 ContentUSN: (null) Title: p[###].enspot files (Evernote Spotlight Metadata) Dirty: 0 ContentDirty: 0 Hash: <337a78db 1e470fdb ddbf45a3 a70a2601> Length: 3159>> 2018/10/04 17:26:53:935 I|* 30436 -[ENNoteMO setENMLContent:activatingHashes:deactivatingHashes:fromServer:withMetadata:error:] | Note content becoming dirty for <ENMacNoteMO: 0x6000052c63e0 MOID: 0xa1600004b <x-coredata://0D58AEE1-7B6D-4850-B79E-F82C006BDA7B/ENNote/p10328> GUID: ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab Account: (null) USN: 263119 ContentUSN: (null) Title: p[###].enspot files (Evernote Spotlight Metadata) Dirty: 0 ContentDirty: 0 Hash: <337a78db 1e470fdb ddbf45a3 a70a2601> Length: 3159> 2018/10/04 17:26:53:936 I|* 30436 -[ENNoteMO setENMLContent:activatingHashes:deactivatingHashes:fromServer:withMetadata:error:] | Note content changed and saved with length '3374' from service '0' for <ENMacNoteMO: 0x6000052c63e0 MOID: 0xa1600004b <x-coredata://0D58AEE1-7B6D-4850-B79E-F82C006BDA7B/ENNote/p10328> GUID: ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab Account: (null) USN: 263119 ContentUSN: (null) Title: p[###].enspot files (Evernote Spotlight Metadata) Dirty: 0 ContentDirty: 1 Hash: <713cd015 2c9e25c8 275f8c13 68685ba6> Length: 3374> 2018/10/04 17:26:53:938 E|*** main -[ENLinkCollectionController insertObject:atArrangedObjectIndex:] | Could not find insert point for link: <ENMacNoteMO: 0x6000012ba220 MOID: 0xa1600004b <x-coredata://0D58AEE1-7B6D-4850-B79E-F82C006BDA7B/ENNote/p10328> GUID: ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab Account: (null) USN: 263119 ContentUSN: (null) Title: p[###].enspot files (Evernote Spotlight Metadata) Dirty: 0 ContentDirty: 1 Hash: <713cd015 2c9e25c8 275f8c13 68685ba6> Length: 3374>, inserting at end Meanwhile, the macOS Console.app is overflowing with these errors about EN, I am 99.9% sure this is the problem right here: error 09:21:18.898876 -0400 mdworker error: Failed to load NSManagedObjectModel with URL 'file:///Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/.support/model.mom' error 09:21:18.901074 -0400 mdworker error: Failed to load keyed archive model at path '/Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/.support/model.mom' This morning I tried this on my other Mac at work, same thing. Both are running Mojave 10.14.1.
  7. I am having a problem with Evernote. Ver 7.5.2-457164 (direct). None of my notes are showing up in Spotlight. I have tried all the usual fixes- - rebooting - reinstalling Evernote - deleting Spotlight index completely and rebuilding - my fix from the other day - over here involving deleting the CoreData folders - rebuilding the index from inside EN holding OPTION and Help menu -> Recreate Search Index... All other Spotlight searches are working fine. Just Evernote notes are missing. When I run mdimport -L It shows that the Evernote spotlight importer is registered. I tried manually indexing by typing the command below, but it errored out, see below: mdimport /Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/903F92C6-D055-43B9-8616-xxxxxxxxxxxx/ENNote/_records 2018-10-04 17:01:45.900 mdimport[98207:2263086] Error loading /Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter/Contents/MacOS/EvernoteSpotlightImporter: dlopen(/Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter/Contents/MacOS/EvernoteSpotlightImporter, 262): no suitable image found. Did find: /Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter/Contents/MacOS/EvernoteSpotlightImporter: code signature in (/Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter/Contents/MacOS/EvernoteSpotlightImporter) not valid for use in process using Library Validation: mapping process is a platform binary, but mapped file is not 2018-10-04 17:01:45.900 mdimport[98207:2263086] Cannot find function pointer MetadataImporterPluginFactory for factory DADC1455-4A69-4111-B82C-403CA02D7DE0 in CFBundle/CFPlugIn 0x7fcd034dae70 </Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter> (bundle, not loaded) When I try to re-register the MdImporter, using mdimport -r /Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter I get hundreds of these errors in my Console: error 17:03:41.648016 -0400 mdworker error: Failed to load NSManagedObjectModel with URL 'file:///Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/.support/model.mom' error 17:03:41.648251 -0400 mdworker error: Failed to load keyed archive model at path '/Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/.support/model.mom' ...Over and over... Any ideas?
  8. No, that does not completely resolve the issue:
  9. Installed 7.5.2 hoping and praying my note list would be readable again.... <sigh> ... please fix this guys Also want to add, that turning off "Reduce Transparency" still doesn't fix this. Here's how that looks (black text on dark grey=impossible to read) bug filed: #2675262
  10. Well my experience has been horrible. There is no "escalation" to speak of. Cases simply get auto-closed with no resolution, no followup, no bugreports getting logged anywhere, and new releases coming out with more new bugs, and no fixes for the old ones that have been sitting there for years.
  11. Sorry you didn't understand my post. I know it was subtle. Let me explain how EN support works now, since they seem to have outsourced the entire operation to some sort of weird volunteer group. The last 3 support requests I've sent in were promptly replied to by people who started off by saying So these are not EN employees, and probably have no access to internal bugtracking database (if such a thing even exists anymore?) and surely no access to meaningfully interact with developers who might actually fix anything. They then proceed to ignore most of my very detailed bug reports and regurgitate canned responses at me. It's all incredibly frustrating and in the end, a complete waste of time. So yeah, sorry but if that's the kind of support I get as a PAYING customer for almost a decade... no thanks. I'll stick with the toothpicks in the eyes. Hahahahahahahahhhhhhhhhh.
  12. HAHHAHAHAHAHhHAhhahahahHahahahahahahahh. I think I'll go jam toothpicks into my eyes instead
  13. Is anyone from EN listening to this? Is any work being done to address the horrid performance? I am just getting so frustrated with EN. I know everyone is leaving/getting fired or whatever. The world's ending at EN etc etc says all the blogs. But until I see a "Sorry, we're closing down" post on the frontpage, I expect things to still be fixed and work as long as we are paying for this product. Having to wait 10 seconds for search results to appear in my EN window is NOT acceptable.
  14. The crazy thing is, on my system with close to 10,000 notes, querying the SQLite db that holds all this info takes just 1/10th of a second. So EN is somehow introducing a huge amount of lag in either parsing or whatever they are doing - but the delay is not related to the size of the data or database technology itself. It used to be fast (EN ver 5 was the last one I remember that was very pleasant to use, very fast UI and no lag when searching, switching notes, etc). No idea what the hell they did to destroy this but EVERYTHING in EN takes 2-3 seconds minimum, sometimes 5-6, or more where you are just staring at nothing. Why can't this be worked on?? $ time sqlite3 "/path/to/my/LocalNoteStore.sqlite" 'select * from ZENNOTE' >/dev/null real 0m0.131s user 0m0.119s sys 0m0.009s
  15. [x-post] In case it helps anyone, here's how I fixed this issue on my Mac https://discussion.evernote.com/topic/88450-evernote-notes-arent-showing-up-in-spotlight-results/?do=findComment&amp;comment=517346
  16. In case it helps anyone, I had this problem after blowing out my `$HOME/Library/Application Support/com.evernote.Evernote/` folder to fix a different sync issue. I was left with thousands of orphan `p###.enspot` files that were linked to the "wrong" account. These showed up in Spotlight, but couldn't be opened and popped up the error box below when clicked on: To fix it, here's what I did: 1. Quit Evernote + Clipper completely 2. Go to EN's CoreData folder: ~/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/ 3. Delete each folder you see there - they will have GUID names - bunch of random numbers+letters (subfolder /ENNote/_records/ are where the p###.enspot files are...) 4. Relaunch Evernote and then hold OPTION while clicking the Help menu 5. Choose Database > Rebuild Spotlight Index 6. Leave EN open during this process, which could take quite a long time... There's no indication that it's complete, just check Activity Monitor and see when mdworker CPU usage goes back down to normal.
  17. @nicolml I went ahead and just deleted the following folders: ~/Library/Group Containers/Q79WDW8YH9.com.evernote.Evernote ~/Library/Application Support/com.evernote.Evernote ~/Library/Application Support/com.evernote.EvernoteHelper After that, I restarted Evernote, signed back in and let it download everything. I have 9,200 notes so this is going to take a while... but, the good news is that annoying alert about the sync conflict is gone. Wish I knew what caused it or how to really fix it the right way but, ya know... https://www.youtube.com/watch?v=JaAd8OuwwPk&amp;feature=youtu.be&amp;t=25
  18. The problem is the note does not exist anymore. It's literally referring to a note that is not in my account (local or web). So I can't send the note. There were no attachments, just text & images. I'll DM you my logs but I am about to just wipe out my entire local EN folder and start over...
  19. @DTLow Thanks. I left external-edits alone for now since it was pretty small. As for purgatory... I killed it (again )
  20. @nicolml As you suggested in the other larger 7.5 beta 2 thread, I tried revoking access and then signing back in on the affected machine. That did not help. The bell notification is still stuck there. I use EN on 2 other machines by the way and on those, there is no error shown. It must be a local cache file or something corrupt on the local filesystem, I am guessing some little temp file etc in the ~/Library/Application Support/com.evernote.Evernote/accounts/www.evernote.com/<acct-id>/ folder... What else can I do to fix this?
  21. Doing some troubleshooting and housekeeping today and found these 2 folders in my ~/Library/Application Support/com.evernote.Evernote/accounts/www.evernote.com/<account-id> folder : external-edits purgatory I also found a second "external-edits" folder in ~/Documents/.evernote/ They are both filled with hundreds of folders/files, most with old modification dates. Can these be deleted? (while EN is not running of course)
  22. Will I lose anything if I do that? Just want to make sure
  23. I wasn't sure if this thread was being monitored for issues anymore, so I x-posted but adding here just to reference this bug I'm having w. EN 7.5 beta 2:
  24. Running EN 7.6 beta 1 Several days ago I had a Sync conflict on a long note. I resolved it and cleaned everything up and deleted the bad version of the note. Everything is syncing fine now. BUT- I can't get rid of this annoying "reminder" that is stuck: I have tried quitting EN, logging in/out and also restarting. Please help
×
×
  • Create New...