Jump to content
  • 0
lukebmay

Login screen should be able login existing users, not just create new

Idea

When you login in to Evernote Web, there is a username and password field, and every single time I type in my account info, and every single time it errors out because the login page isn't a login page at all -- it's a create account page.  I understand you want to make life easy for people trying to sign up, but it is very frustrating to your existing users.  You create an account one time.  You login (hopefully) hundreds of times.

You could easily configure the login page to accept existing logins AND new account creations.  If a login attempt fails and the username isn't taken, create an account.  There are a number of other ways to handle it too if you don't like that, but forcing an extra click and an extra page load for every single existing user every single time they login is a consistent, though minor, frustration.  With enough of these minor frustrations people will leave.

I love the product, and I hope this feedback helps improve it.  Keep up the good work.

Share this post


Link to post

4 replies to this idea

Recommended Posts

  • 0

Hey @scruggles - just to give you guys a little incentive,  this little quirk of the web page seems to be the source of some "where did all my notes go?" queries as new users "log in" to the web page with the new account link and inadvertently set up an account with similar details to their original...

Share this post


Link to post
  • 0

when i go to facebook.com as existing user i get to the content i want.

It's the same on every other social network as well as trello, goodreads, ted, amazon, ... and the list goes on and on and on.

 

I always used https://www.evernote.com/Home.action as bookmark

Share this post


Link to post
  • 0
On 7/9/2016 at 2:24 AM, lukebmay said:

When logging in I have often made errors in my typing. So every time I log in I get a list of all the attempts I have made and I would like to remove them and only keep the login that actually works (the correct one) I have tried to us e the support option to log this but could not get to work. Are you able to help or direct me to a place tghat can offer a solution to my problem pklease.

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...