Jump to content
chris1288

safari Web Clipper on Safari 9 and El Capitan

Recommended Posts

Clipper has stopped working on Safari 9 El Capitan which I just updated to last night after being released in the App Store. When I click the clipper button in the Safari menu, there is no response. 

 

Anyone else experiencing this? 

 

Thanks,

Chris

 

Edit: This seems to have been a temporary issue, after restarting Safari, clipper seems to be working again. Still not sure what the issue was. 

  • Like 1

Share this post


Link to post

I just discovered Web Clipper and was so excited! But I've downloaded and when I tried on the site I wanted to use, it has a grey square with a circle of dots rotating round and round.

 

I'm not a tech person, but here's some info:

 

the website: https://www.edsurge.com/news

OSX El Capitan version 10.11

Macbook Air, early 2015

Safari 9.0

 

Oh. I've restarted Safari several times. I even restarted my computer!

 

Please fix this!

Thanks.

Share this post


Link to post

Same for me too. Its always worked fine but has just stopped. There's no elephant in the clipper logo. I installed and re-installed the clipper, restarted Safari but still not working.

 

Frustrating.....

Share this post


Link to post

Brand new iMac of 3 weeks. El Capitan. Safari.  Everything up to date.  I am Evernote dependent (OK--addicted!).  Clipped several articles without issue.  Now nothing happens when I click on the elephant head in the tool bar.

 

Very frustrating!

Share this post


Link to post

Posted a short while ago I am having the same issues--no response when attempting to clip an article.  Had tried restarting Safari a couple times without success.  Just restarted the computer and now I have normal function with Web Clipper.  Sounds like an OS compatibility issue!

Share this post


Link to post

I uninstalled the web clipper ext I was using and downloaded the current version. I get the same dropdown menu with the new version that I got with the old one. When I go to evernote.com and select web clipper to learn about it, it shows a large green dropdown menu with a lot more options to clip than what I'm getting. I want to be able to clip an article and I can only clip a full screen or a section of the screen. The new version of web clipper I have installed is 6.5.1. 

 

Is there something I'm doing wrong? When I uninstalled Web Clipper, the logo was still showing in the toolbar before I installed the current version. Even after I uninstalled the extension. I have restarted and restarted and still not getting the correct dropdown.

 

Any ideas?

 

Thanks!

Share this post


Link to post

I just installed the Chrome version and it had the correct dropdown. However, when I select Article, it still only clips basically a screen print, not the whole article on the webpage. And when I try to select a lower portion of the screen to clip, it jumps up to the top of the screen and clips that! 

Share this post


Link to post

I'm using Safari 9.0, El Capitan and Evernote web-clipper 6.6, but the web clipper is not working properly. I also get the message 'Can't save your note' after the clipper tries to sync something from a website

Is this a bug?

Share this post


Link to post

My problem was resolved. Old age setting in! Although the previous version of Web Clipper's icon still shows in my tool bar, the current version's is next to where the URL of the webpage is shown and it works just fine!

Share this post


Link to post

I'm having the same issue - after installing El Capitan, my web clipper stopped working. I uninstalled it and reinstalled it, but no dice... I had to open Chrome and use the clipper there instead. 

Share this post


Link to post

I have the same issue here! 

Can you please take this bug report serious? I just paid another 40€ for getting the pro version and I totally do not accept this bug! It is one of the features that influenced my decision to choose evernote!

 

Share this post


Link to post

Hi. New macbook pro, safari 9.0, latest evernote and safari extension of evernote web clipper. The clipper works for some things, doesn't work for others. no obvious difference in type of web sites it does / doesn't work for. obviously some sort of bug. Anyone got a fix please?

Have tried restarting all applications and mac......

Share this post


Link to post

I've got the solution!

 

Go to safari>Preferences>Privacy

There click remove all website information

 

All cookies will be deleted and the web clipper will prompt you to sign in again, after that the web clipper will work again

Share this post


Link to post

Yeah, no, that idea of clearing cookies, was plausible...

 

I've got the solution!

 

Go to safari>Preferences>Privacy

There click remove all website information

 

All cookies will be deleted and the web clipper will prompt you to sign in again, after that the web clipper will work again

 

 

 

but doesn't work for me. :(  I'm a premium member and will call in support. Groan.

Share this post


Link to post

I have had the same problem since updating to Safari 9.1 and have to restart web clipper and Safari to regain clipping ability.  However, I must do this once or twice daily and never needed to do this in the past.  I have been using Evernote for the past 5-6 years and never had this problem--and the problem reoccurs almost daily.

Share this post


Link to post

Please try this:
1. Go to link
2. Click "Download" (click "No thanks, continue to view" if you get the sign-in dialog)
3. Double click to install downloaded file to install the extension

Please let us know how it works for you. Thanks.

  • Like 1

Share this post


Link to post
On April 6, 2016 at 6:46 PM, rubenb said:

Please try this:
1. Go to link
2. Click "Download" (click "No thanks, continue to view" if you get the sign-in dialog)
3. Double click to install downloaded file to install the extension

Please let us know how it works for you. Thanks.

Yes, rubenb, your link to an updated extension for Safari 9 works great.  Thanks.

Edited by wmm5
Misspelled rubenb.

Share this post


Link to post

Has this gotten resolved? I just started experiencing. Installed Clipper last week. Worked fine, suddenly nothing...

Thanks - Safari 9 - El Capitan

Share this post


Link to post
On April 5, 2016 at 8:46 PM, rubenb said:

Please try this:
1. Go to link
2. Click "Download" (click "No thanks, continue to view" if you get the sign-in dialog)
3. Double click to install downloaded file to install the extension

Please let us know how it works for you. Thanks.

Topic is aged, but I tried this anyway and it worked!!!!   Thanks!

I had already submitted a ticket. In my case Webclipper would not let me sign on, when I clicked Sign In nothing happened.

(Safari on OS X El Capitan)

Share this post


Link to post

I am having the same problem - Clipper is not working on Safari 9.1.3.  I tried the Dropbox download that was suggested but that did not solve the problem.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...