• Announcements

    • gbarry

      Reach out to Evernote support on Twitter @EvernoteHelps   09/20/2016

      We've been leveling up our support across all channels. If you're active on Twitter, try your hand with our @evernotehelps feed. It's helmed by a crack team out of Austin, TX who are here to answer your questions. They're generally active from 7am-4pm CST.  https://twitter.com/evernotehelps  
revcrp

ie (Archived) Clipper can't connect to web since updated to v 5.0.1

21 posts in this topic

Since I updated to Evernote v 5.0.1 the clipper reports "cannot connect to the web"

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the same probem. After I updated to V5.0.1 the web clipper fucnion is dead on IE 10  with Win7. When I right-click on IE and selct clipper the page to evernote, IE pop up a message " can not connect to server". post-150870-0-93349600-1378963589_thumb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had same issue after updating evernote to v 5.0.1 on win7

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've also had this problem.

I have submitted a support ticket #153481

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, sorry for the trouble with this. We are working on a fix and hope to have it resolved within short. 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can I downgrade to version 4.x?  v5.x  is giving me grief with the synchronization message "Synchronization complete. Sync has failed due to unexpected problems."

My web clipper is also broken:

"Can not connect to server"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

We've found at least one reason for this errors. It is most likely caused by the EPM security setting that was turned ON by default in a recent IE 10 (and above) update. 

A temporary workaround is to manage your security setting until we have a new version of the IE Clipper that can work with the EPM mode setting enabled. This work is underway.

 

Here's a description:

https://www.evernote.com/shard/s13/sh/668556ac-4a5f-46b8-91c4-f7127633ae89/17f79beac86e20d505d102102236e490

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried to click on the link posted above, but it didn't work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made the suggested change to my security setting and I'm still getting the "cannot connect to server" message.  When will this be fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. That worked for me. Will we be informed when the new version of web clipper is installed so we can remember to turn EPM back on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll post back on this thread when it has been released to the public. Hope that helps. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem too.  I have logged this issue as Ticket# 181567.

I don't like the option of leaving the security at the lower level.

The same issue arises in Outlook, so I presume they are linked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The link jbignert supplies to the Evernote work-around is just more BS from a company that doesn't know how to test their software before release.  They blame the problem on IE 10 and the automatic setting of "EPM" (Enable Protected Mode).  This explanation is a total FAIL.  The old version of Evernote and the clipper works just fine no matter how EPM is set.  While it may be true that the new version has a problem with the EPM setting, the problem is not the EPM setting, but the way the new version interacts with it.

 

With logic like this, one has to wonder if Evernote has a bunch of Tea Party Republicans on staff.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried both of these fixes and neither works.  I still get the error message when I try and use webclipper.  VERY frustrating as I got Evernote specifically for this feature. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.