Jump to content
windpower

windows (Archived) Long delay when entering tags

Recommended Posts

After I copy text from a web page to Evernote -- by use of a hot key -- I click the popup to bring up that note, and then add tags.

 

However, whether I "click to add tag" or use F3, there is a long delay before I can enter the first tag.  During this delay there is a lot of disk activity.

 

I use Evernote almost exclusively without syncing to the web.  The database is 1.9 GB, and I have about 100 tags.  The computer, which runs Windows 7 Pro, is top of the line with lots of memory.  The disk the databse is located on is not fragmented and does not spin down.  

 

The delay occurs the first time that I clip something to Evernote.  Adding tags to notes created soon (within 5 minutes) thereafter goes without delays.

 

What can I do to fix that initial delay?

Share this post


Link to post

I'm also a W7 user (on a netbook with minimal resources) with a far larger database. While there are some pauses when adding a clip to the database,  they're not showstoppers.  You've already covered the obvious system questions - I'd suggest raising a support ticket (see below) to see what the lab guys can come up with.  You might want to backup your database - I'd expect they may suggest you uninstall and reinstall everything and allow your database to be rebuilt from the server.

Share this post


Link to post

The problem is solved.  By looking in the log file I noticed that each time I click Evernote away (e.g. the icon stays in the tray, but not on the task bar) the database closes.  Therefore each time I clipped a new note, it took some time before I could add tags.  

 

After pinning the Evernote icon to the taks bar, the delay no longer occurs.

 

 

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...