Jump to content
Jovi

Web Clipper doesn't work

Recommended Posts

Hi there,

I installed the latest Web clipper extension, but doesn't work, the icon color is always gray (see the attached image). I use Mac Catalina, Safari 13.0.2; anyone can help? Thanks a lot.

 

Jovi

 

截圖 2019-10-27 15.47.48.png

Share this post


Link to post

did you get this working? have exactly the same problem, try using web clipper bring up areas on the webpage with +- buttons to expand/collapse area, no other options to 'save'. Uninstalled, reinstalled, restarted mac, updated. Have updated to 7.12 web clipper.

Share this post


Link to post

See if WebClipper got all necessary authorization in the system settings, Security, Privacy. You have to find WebClipper there and allow it access.

Catalina is more strict on this, so you have to go through it once.

Share this post


Link to post

Catalina Safari 13.03.

Webclipper doesn't appear in the Security/Privacy pane to allow it access.

Webclipper appears as an app in Launchpad and Applications folder and as an enabled extension (see attached image). However the icon does not appear in the Safari tool bar as it once did (prior to Catalina) and there is no webclipping functionality.

Looking for answers.

Thanks.

Screen Shot 2019-10-30 at 4.27.55 PM.png

Share this post


Link to post

???

Initially I had a problem, maybe because I downloaded WebClipper in a ZIP-File. So it opened, but did not install. After I force-installed, and granted it the necessary rights in the privacy settings, everything works smoothly.

Since you are on a paying account, maybe issue a support ticket.

Share this post


Link to post
47 minutes ago, jradcliffe16 said:

Catalina Safari 13.03.

Webclipper doesn't appear in the Security/Privacy pane to allow it access.

Webclipper appears as an app in Launchpad and Applications folder and as an enabled extension (see attached image). However the icon does not appear in the Safari tool bar as it once did (prior to Catalina) and there is no webclipping functionality.

Looking for answers.

Thanks.

Screen Shot 2019-10-30 at 4.27.55 PM.png

When you get a moment, please check the box to enable the Clipper extension, like this:

1939146925_checktoenablesafari.thumb.png.ac0d58b79286651da8cac54e5f50cf5d.png

Share this post


Link to post

Web clipper showing this error message about half the time. Running Safari 12.1

by default 2019-10-30 at 3.01.24 PM.jpg

Share this post


Link to post

Thanks, Ana. Before taking the screen shot I checked the box but it did not remain checked. Tried again and the same thing.

Share this post


Link to post

I am having the same problem. I've been an avid user of EN for quite a while, but have encountered more bugs in the last three months than the previous five years.

Safari 12.0 on Mac Pro, extension installed from the website three times today. If it isn't spinning in the middle of the page, it is telling me that I need to reload the page in order to display it.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...