Jump to content
enjoybangkok

Sync does not work properly

Recommended Posts

Posted (edited)

On my Windows 7 notebook (with certainly not the latest edition of Windows 7) sync does not properly work, this morning a few items were synced but most things did not... It worked properly before though. Restart the  notebook did not help either.

the activity log says

11:46:02 [ERROR  ] [6076] [5768] * error: Could not connect to Evernote server


But the notebook is connected via a LAN cable, music is streaming, websites can be opened, gmail is working properly, just evernote complains... 🙂

Just tried again and here is the complete log:

11:50:04 [INFO   ] [6076] [4768] Client synchronization started
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 0% Loaded updateCount: 31640
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 0% Usage Metrics: sessionCount=1
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 0% SyncState: devices used: 13
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 0% Client is up to date with the server, updateCount: 31640
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 0% Updating server items
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 0% Updating server notebook "boehmger"
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 0% * guid={85219ab0-3da9-4f4f-9668-5b43dd61c423}
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 20% Updating server notebook "tax"
11:50:04 [INFO   ] [6076] [3488] 20% * guid={e3f38c26-7377-4ac2-8cd8-a3f3bcb78e3d}
11:50:05 [INFO   ] [6076] [3488] 40% Creating server note "weekdays/months", resource count: 0, content: 80.0 KB
11:50:05 [INFO   ] [6076] [3488] 40% * Notebook "thai class", guid={b311809d-2f99-4577-a627-6151e49054c2}
11:51:26 [ERROR  ] [6076] [3488] 40% Can't send HTTP request, error: INTERNET_TIMEOUT
11:51:26 [INFO   ] [6076] [4768] Client synchronization finished, status: failed
11:51:26 [ERROR  ] [6076] [4768] * error: Could not connect to Evernote server

 

Any ideas?

 

Edited by enjoybangkok

Share this post


Link to post

just had the idea to check the activity log for today and it worked before (yes, today), so the fault is unlikely to be on my side (I guess)

 

11:13:12 [INFO   ] [6076] [3028] 0% Synchronizing 1 notebook
11:13:12 [INFO   ] [6076] [3028] 33% Creating local notebook "video_production"
11:13:12 [INFO   ] [6076] [3028] 33% * guid={3B7F230A-575F-4012-BEE3-0B0C6CFDA41F}
11:13:13 [INFO   ] [6076] [3028] 33% Synchronizing 2 tags
11:13:13 [INFO   ] [6076] [3028] 67% Creating local tag "trump economy"
11:13:13 [INFO   ] [6076] [3028] 67% * guid={144C1645-959D-469A-AB34-F927D5E866A5}
11:13:13 [INFO   ] [6076] [3028] 100% Creating local tag "economy"
11:13:13 [INFO   ] [6076] [3028] 100% * guid={58092E7B-9AE3-4769-97FF-7DAFD376E770}
11:13:14 [INFO   ] [6076] [4448] 17% Retrieving 15 notes
.

.

.


11:13:23 [INFO   ] [6076] [4448] 89% * guid={99a83c72-2519-4cdd-8559-ddcdc4a20979}
11:13:23 [INFO   ] [6076] [4448] 89% * note content, length=9650
11:13:23 [INFO   ] [6076] [4448] 94% Retrieving note "Lettersys"
11:13:23 [INFO   ] [6076] [4448] 94% * guid={6d456120-0883-4c0b-9dd0-0c03f7ee2fbe}
11:13:23 [INFO   ] [6076] [3028] 100% Updating local note "directions for guests", resource count: 1, usn=31636
11:13:23 [INFO   ] [6076] [3028] 100% * guid={854E5038-C172-4F79-B0F2-57637A8C0AF9}
11:13:23 [INFO   ] [6076] [3028] 100% Updating local resource "cf13410c74f77d416c729f28329a17d2" placeholder, 3242 bytes
11:13:23 [INFO   ] [6076] [3028] 100% * rsrc={7326FF15-611F-40C4-A241-E91B39D1F9A3}, note={854e5038-c172-4f79-b0f2-57637a8c0af9}
11:13:23 [INFO   ] [6076] [3028] 100% Creating local note "colors color charts", content length: 984, resource count: 8, usn=31623
 

and so on... so earlier today it was working perfectly fine...

 

Share this post


Link to post

ok, the problem was with me - one service after another stopped, after evernote the streaming and finally not even websites could be opened - sth wrong with LAN, now with WiFi everything incl. evernote is working/syncing again as it should...

Share this post


Link to post

I've been having issues with syncing all day today, especially when trying to attach images to notes.

Just created a basic note, then attached a 504kb PNG image-file (resolution of 896 x 3,306 px) and after doing a manual sync, like 4 minutes later of trying to sync, it comes back with red-exclamation mark...sync failed.  But no error message of any sort.  I then have to delete the whole note, empty trash, and sync again to remove red-exclamation mark, but no joy with adding images... EN useless to me today... anybody else having this?

Also, when doing a manual sync, vs enabling auto syncing... is there a way to force-stop a sync that has started???

I'm on Win 64bit laptop using latest version of EN-for-windows 6.18.4.8489 (308489) Public (CE Build ce-62.3.7750)

copy of support ticket raised****  actually it gets better...I was unable to successfully post ticket as EN support page hung on adding 'activity log' file and appears frozen for the 2nd time! and my internet WiFi speed seems fine...so must be at EN's end...right?

image.png.8ba9c162e20b81fe44beb12598932a80.png

 

Annotation 2019-06-12 171516.png

Share this post


Link to post

Stop a sync: Depending on your possibilities, you may a) force-quit the client (task manager) b) deactivate the WiFi c) pull out the LAN cord d) pull the plug on the router. EN is quite robust against syncing being interrupted, happens all the time, more on the mobile devices than the desktop ones.

Upload problems in general: If it is your router, or you have access to it, it is often a good idea to pull the cord at the router, making it stop for lack of energy. Better not do this when there is a lot of network traffic, like backups going on. Then wait 10sec, and plug the energy in again.

This will not only clean out the router internally, but will force your internet service provider to reestablish the connection with clean, fresh access-data. Wait until the router setup is through, which may take some minutes.

To watch what I get, I use speed measuring. There are many websites offering this, no need to install locally. Hint: On a fast connection, do not test through the WiFi. Test on a desktop PC / Mac connected directly into the router via LAN-cable.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
3 minutes ago, PinkElephant said:

This will not only clean out the router internally, but will make your internet service provider to reestablish the connection with clean, fresh access-data.

cheers...yeah i actually unplugged power chord from the router last night before bed...i do that every few weeks, and seems to keep things fresh as you say.  Are you having any issues with adding images to a new or existing note, then successfully syncing???

Share this post


Link to post

Not tried ... and I won’t in the next time, as I am on my iPad. There sync works differently, because there is no local database like on the desktops. Test upload of a newly created pdf went lightning fast. Upload of a panorama picture with 13MB as well, maybe a bit slower. Upload of appr. 40MB of several pictures into one note caused significant sync traffic for a few seconds, but went through as well pretty fast.

So I would say, everything o.k. here.

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Same problem happens again, everything is working, internet is connected by LAN and the only app not connecting to the internet is evernote.... Another Windows 7 run device attached to the same switch is doing fine for the same account. Something is definitely wrong with Evernote. Here in the company I can not just restart the router all the time, especially if no one else has any problems.

 

evernote_sync.jpg

Share this post


Link to post

Maybe some sort of security software getting in the way ?

From the log you posted first it is syncing, you just fail sooner or later (?) through timeouts. This can happen when packets send or coming back run through some sort of security inspection. Once connection is lost by timeout, it will not reestablish, because the secure server connection is gone.

Share this post


Link to post

There is, at least to my knowledge, no security inspection involved... No security software installed...

 

here the latest activity log:

14:38:00 [INFO   ] [4772] [6720] Client synchronization started
14:38:00 [INFO   ] [4772] [6412] 0% Loaded updateCount: 31921
14:38:00 [INFO   ] [4772] [6412] 0% Usage Metrics: sessionCount=0
14:38:00 [INFO   ] [4772] [6412] 0% SyncState: devices used: 13
14:38:00 [INFO   ] [4772] [6412] 0% Client is up to date with the server, updateCount: 31921
14:38:00 [INFO   ] [4772] [6412] 0% Updating server items
14:38:00 [INFO   ] [4772] [6412] 0% Updating server note "Screenshots taken December 23, 2018 a...", resource count: 1, content: 1022 B
14:38:00 [INFO   ] [4772] [6412] 0% * guid={bbb1117d-52a3-4ad2-8720-545ad99008f3}
14:40:17 [ERROR  ] [4772] [6412] 0% Can't send HTTP request, error: INTERNET_CONNECTION_RESET
14:40:17 [INFO   ] [4772] [6720] Client synchronization finished, status: failed
14:40:17 [ERROR  ] [4772] [6720] * error: Could not connect to Evernote server
14:40:17 [INFO   ] [4772] [6720] * elapsed time: 2m 17s
14:42:05 [INFO   ] [4772] [5584] Registered session count: 1, last session: 2019/06/19 14:30:00
 

Share this post


Link to post

What is puzzling me is the repeated error content concerning the internet connection (time out, connection reset etc.).

In a company (as you say, you cannot restart the router all the rime) I would be pretty surprised if there was no security SW running.

Can you get help from your companies IT admin ? Maybe someone just blacklisted EN (maybe by accident, or by some automatic watchdog), a port necessary to connect got closed etc.

Share this post


Link to post
6 hours ago, enjoybangkok said:

Updating server note "Screenshots taken December 23, 2018 a...",

Try exporting this note, then delete it.  Then try a sync.  Maybe something in the note is triggering the issue.

Share this post


Link to post

@PinkElephant appreciate your input :-) But we are just loosely connected to the router, restarted, even unplugged it this morning and same problem, definitely no security SW running

@CalS good catch I think, I secured the whole folder and deleted it then in the evernote desktop app, the activity log shows success first with updating the server, it could connect but then has a problem again with this "Screenshots taken December 16, 2018" (previously it was a December 23 screenshot)...

 

 

11:23:42 [INFO   ] [3860] [2020] 94% Updating server note "Screenshots taken November 19, 2018 a...", resource count: 1, content: 0 B
11:23:42 [INFO   ] [3860] [2020] 94% * guid={b97f00aa-a75a-4446-8dcc-7124a935a89e}
11:23:42 [INFO   ] [3860] [2020] 94% * rsrc={6078992f-d2b4-477f-9157-7230c9861720}, note={b97f00aa-a75a-4446-8dcc-7124a935a89e}
11:23:42 [INFO   ] [3860] [2020] 95% Updating server note "Screenshots taken November 20, 2018 a...", resource count: 0, content: 0 B
11:23:42 [INFO   ] [3860] [2020] 95% * guid={c782c102-d1df-4bdc-b02f-30df69c85f2f}
11:23:43 [INFO   ] [3860] [2020] 95% Updating server note "Screenshots taken November 20, 2018 a...", resource count: 0, content: 0 B
11:23:43 [INFO   ] [3860] [2020] 95% * guid={2f2f7ef4-5a30-403e-b481-fa9af777e750}
11:23:43 [INFO   ] [3860] [2020] 95% Updating server note "Screenshots taken November 24, 2018 a...", resource count: 0, content: 0 B
11:23:43 [INFO   ] [3860] [2020] 95% * guid={283a3dc9-039f-4db3-82af-133a6e85ed02}
11:23:44 [INFO   ] [3860] [2020] 95% Updating server note "Screenshots taken November 21, 2018 a...", resource count: 0, content: 0 B
11:23:44 [INFO   ] [3860] [2020] 95% * guid={12a1e419-281a-4526-b981-ecc2770ba9cc}
11:23:44 [INFO   ] [3860] [2020] 96% Updating server note "Screenshots taken November 24, 2018 a...", resource count: 0, content: 0 B
11:23:44 [INFO   ] [3860] [2020] 96% * guid={ba09c46b-9a6b-4e6c-a56d-d2b807bf9e83}
11:23:45 [INFO   ] [3860] [2020] 96% Updating server note "Screenshots taken December 07, 2018 a...", resource count: 0, content: 0 B
11:23:45 [INFO   ] [3860] [2020] 96% * guid={0c156863-b3c8-40e5-b79c-7167601e9499}
11:23:45 [INFO   ] [3860] [2020] 96% Updating server note "Screenshots taken December 08, 2018 a...", resource count: 1, content: 0 B
11:23:45 [INFO   ] [3860] [2020] 96% * guid={cc310e07-fb02-4685-a608-69dd76ecae64}
11:23:46 [INFO   ] [3860] [2020] 96% * rsrc={895ead8f-ae7b-4034-b149-37c68f1af6a3}, note={cc310e07-fb02-4685-a608-69dd76ecae64}
11:23:46 [INFO   ] [3860] [2020] 96% Updating server note "Screenshots taken December 15, 2018 a...", resource count: 0, content: 0 B
11:23:46 [INFO   ] [3860] [2020] 96% * guid={64af56d7-9fe7-4b44-a17c-ba2db980d35e}
11:23:46 [INFO   ] [3860] [2020] 97% Updating server note "Screenshots taken December 16, 2018 a...", resource count: 2, content: 0 B
11:23:46 [INFO   ] [3860] [2020] 97% * guid={01597fab-8b99-4e29-9429-fda7fcce0f66}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={71adc623-904d-4860-98e9-618db9dde48c}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={ba750a04-ea2f-41a6-8472-48ac09e80cfa}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={66c0407e-70e6-43ed-b7db-90fc165511bf}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={1ffc4a01-ac0a-43a5-a2e7-ec6850543e1f}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={10032585-f233-4d52-b042-0f66df1b1dac}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={13db5ce2-d510-4daa-91a4-409fe9d8ea9c}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={d0a7835b-4232-4f68-b30e-3730dcf5a493}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={374b08da-9179-4100-9a53-bac1f8b47845}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={d9858a7f-9c9b-48cc-a3c6-0b9e8beaabc4}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={c66dfb7b-d4c2-454f-9151-9dd9f37b14d0}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={e47f525b-b62e-4d68-b4a0-47b6c1d40d22}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={aa46a4dc-61ab-4bb1-8157-af60a5c70336}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={0ce19988-d740-4f51-bace-ce1458fe493a}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={4e08b686-447e-447a-82cb-e9c1f2862527}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={50ba465c-1baf-4e03-af60-9fa2f4221bf6}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={2af8d34d-1d1e-4ee0-b168-f7a03cb9c03e}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={4488f0d1-dd84-4955-bd86-eb09e0dfb5f0}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={10b719fb-d563-453c-b6ea-85f3f7366211}
11:25:02 [INFO   ] [3860] [3804] 97% Updating resource reco data, rsrc={47dff415-e227-4f6f-9d90-949214653f68}
11:26:14 [ERROR  ] [3860] [3804] 97% TException: Can't send HTTP request, error: INTERNET_CONNECTION_RESET
11:26:14 [ERROR  ] [3860] [2020] 97% Can't send HTTP request, error: INTERNET_TIMEOUT
11:26:15 [INFO   ] [3860] [5248] Client synchronization finished, status: failed
11:26:15 [ERROR  ] [3860] [5248] * error: Could not connect to Evernote server
11:26:15 [INFO   ] [3860] [5248] * elapsed time: 5m 55s
 

Share this post


Link to post

And also interesting is that the same evernote account on the notebook that made a problem last week in regards of syncing there are no problems today...

11:44:35 [INFO   ] [4236] [3004] 100% Updating local note "Screenshots taken October 22, 2017 at...", resource count: 0, usn=32532
11:44:35 [INFO   ] [4236] [3004] 100% * guid={3C8E0C59-79C1-455F-BE73-86E864A3DDEE}
11:44:35 [INFO   ] [4236] [3004] 100% Updating local note "Screenshots taken October 22, 2017 at...", resource count: 0, usn=32533
11:44:35 [INFO   ] [4236] [3004] 100% * guid={25DB725B-1331-4356-9436-F7E22717EA42}
11:44:39 [INFO   ] [4236] [2528] Client synchronization finished, status: complete
11:44:39 [INFO   ] [4236] [2528] * elapsed time: 40s
11:44:39 [INFO   ] [4236] [2528] * 464 items received
11:47:47 [INFO   ] [4236] [5032] AutoUpdate: checking for update at: https://update.evernote.com/public/ENWin6/update.xml
11:47:47 [INFO   ] [4236] [5032] Received status code 200 when accessing URL https://update.evernote.com/public/ENWin6/update.xml
11:47:47 [INFO   ] [4236] [5032] AutoUpdate: located update with revision 308489 (local revision is 308292)
11:47:47 [INFO   ] [4236] [5032] AutoUpdate: selected update with revision 308489
11:47:47 [INFO   ] [4236] [5032] Found update revision 308489, but it was previously marked as skipped.
11:49:39 [INFO   ] [4236] [4980] Client synchronization started
11:49:39 [INFO   ] [4236] [3704] 0% Loaded updateCount: 32837
11:49:39 [INFO   ] [4236] [3704] 0% Usage Metrics: sessionCount=0
11:49:39 [INFO   ] [4236] [3704] 0% SyncState: devices used: 13
11:49:39 [INFO   ] [4236] [3704] 0% Client is up to date with the server, updateCount: 32837
11:49:39 [INFO   ] [4236] [4980] Client synchronization finished, status: complete
11:49:49 [INFO   ] [4236] [4576] Registered session count: 1, last session: 2019/06/20 11:45:00

Share this post


Link to post

here again the latest activity log from todays problem pc:

12:00:26 [INFO   ] [5876] [5880] Command line: "C:\Program Files\Evernote\Evernote\Evernote.exe" 
12:00:26 [INFO   ] [5876] [5880] Evernote for Windows 6.17.7.8474 (308474) Public
12:00:26 [INFO   ] [5876] [5880] Client info: Evernote Windows/308474 (en-US, DDL); Windows/6.1.1 (Win32);
12:00:26 [INFO   ] [5876] [5880] Common Editor: ce-62.1.7539 (b4061100edec459f6f54aec9a32e02c295676413)
12:00:26 [INFO   ] [5876] [5880] Bootstrap info: Evernote (loadedLastUsed)
12:00:26 [INFO   ] [5876] [5920] Requesting bootstrap info from "www.evernote.com" (en-US)
12:00:27 [INFO   ] [5876] [5920] Bootstrap info: request to "www.evernote.com" returned profiles: Evernote
12:00:27 [INFO   ] [5876] [5920] Bootstrap info: Evernote (loadedFresh)
12:00:35 [INFO   ] [6092] [6096] Starting EvernoteSubprocess.exe
12:00:40 [INFO   ] [5876] [5880] Registered session count: 1, last session: 2019/06/20 12:00:00
12:00:41 [INFO   ] [668] [312] Starting EvernoteSubprocess.exe
12:00:41 [INFO   ] [5876] [5880] Opening database: C:\Users\kannicha\Evernote\Databases\XXXXXXX.exb
12:00:41 [INFO   ] [796] [4164] Starting EvernoteSubprocess.exe
12:00:46 [INFO   ] [5876] [5880] Out-of-base resource size threshold: 50.0 MB
12:00:47 [INFO   ] [5876] [5880] Loaded session count: 1, last session: 2019/06/20 11:45:00
12:00:51 [INFO   ] [5876] [724] Sync rate configuration changed:
12:00:51 [INFO   ] [5876] [724] * syncStateIntervalMillis=120000
12:00:51 [INFO   ] [5876] [724] * updateNoteWhenIdleForMillis=10000
12:00:51 [INFO   ] [5876] [724] * updateNoteDuringEditIntervalMillis=20000
12:00:51 [INFO   ] [5876] [724] 0% SyncState: devices used: 13
12:00:52 [INFO   ] [5876] [5880] Opened database: C:\Users\kannicha\Evernote\Databases\metrodream.exb (1.4 GB Fixed 57.7 GB free)
12:00:52 [INFO   ] [5876] [5880] * email: enjoybangkok....com
12:00:52 [INFO   ] [5876] [5880] * user: 3XXXXXX
12:00:54 [INFO   ] [856] [2468] Starting EvernoteSubprocess.exe
12:00:58 [ERROR  ] [5876] [5880] Unable to load note: uid=10377
12:00:58 [INFO   ] [5876] [5880] Registered session count: 2, last session: 2019/06/20 12:00:00
12:00:58 [INFO   ] [4320] [3896] Starting EvernoteSubprocess.exe
12:00:59 [INFO   ] [5876] [4384] Client synchronization started
12:00:59 [INFO   ] [5876] [3800] 0% Loaded updateCount: 32837
12:01:00 [INFO   ] [5876] [3800] 0% Usage Metrics: sessionCount=2
12:01:00 [INFO   ] [5876] [3800] 0% SyncState: devices used: 13
12:01:00 [INFO   ] [5876] [3800] 0% Client is up to date with the server, updateCount: 32837
12:01:06 [INFO   ] [5876] [3800] 0% Expunging server items
12:01:06 [INFO   ] [5876] [3800] 0% Updating server items
12:01:07 [INFO   ] [5876] [3800] 0% Updating server note "Screenshots taken December 16, 2018 a...", resource count: 2, content: 0 B
12:01:07 [INFO   ] [5876] [3800] 0% * guid={01597fab-8b99-4e29-9429-fda7fcce0f66}
12:02:19 [ERROR  ] [5876] [3800] 0% Can't send HTTP request, error: INTERNET_CONNECTION_RESET
12:02:19 [INFO   ] [5876] [4384] Client synchronization finished, status: failed
12:02:19 [ERROR  ] [5876] [4384] * error: Could not connect to Evernote server
12:02:19 [INFO   ] [5876] [4384] * elapsed time: 1m 20s
 

Share this post


Link to post

and now again stuck with Dec 2018 screenshots that are deleted already, also on the server using another machine which does not have sync problems...

 

12:29:43 [INFO   ] [5876] [3772] 0% Retrieving note "Screenshots taken December 16, 2018 a..."
12:29:43 [INFO   ] [5876] [3772] 0% * guid={01597fab-8b99-4e29-9429-fda7fcce0f66}
12:29:43 [INFO   ] [5876] [3772] 12% Retrieving note "Screenshots taken December 17, 2018 a..."
12:29:43 [INFO   ] [5876] [3772] 12% * guid={0f7e9eb5-7601-49d9-8352-1ce04cafd325}
12:29:43 [INFO   ] [5876] [3772] 25% Retrieving note "Screenshots taken December 17, 2018 a..."
12:29:43 [INFO   ] [587...
 

Share this post


Link to post

No further idea, and I am getting lost between on which machine which approach had /not/ worked. Try support ?

Share this post


Link to post

affected are both machines in my office, but not constantly, that is the confusing thing.\

Now, lets see, give it a day and see what happens tmr after deleting a conflict causing notebook....

Share this post


Link to post

When I see how much effort went into this already (on your side), I think it would rather be cheaper to get rid of these old Win7-clunkers, and get some shiny new hardware 🧮

Share this post


Link to post

I do not entirely disagree :-)

Just the only thing that makes a problem is Evernote, else everything is running smooth, fast, absolutely no other problems. I love not to have to update windows all the time whereas ok, my new W10 machine (in another location) is doing all this actually fast but yeah, just because of Evernote?

Share this post


Link to post

@RavBoy yes I just read through your problem. but since it one day works and another not - and since one machine (right now) is syncing over the same switch/router/ISP where the other machine does not sync I give it another day now (and yesterday it was the other way round (machine wise) - see how all changes again overnight

Share this post


Link to post
1 minute ago, enjoybangkok said:

but since it one day works and another not - and since one machine (right now) is syncing over the same switch/router/ISP where the other machine does not sync I give it another day now (and yesterday it was the other way round (machine wise)

When it works this stuff is great..when it doesn't...yikes.  Yeah my issue was EN successfully syncing/or not, depending on file attachment size... however when i change WiFi networks the problem is gone and EN syncs fine, as it should. Good luck

Share this post


Link to post
3 hours ago, enjoybangkok said:

I do not entirely disagree 🙂

Just the only thing that makes a problem is Evernote, else everything is running smooth, fast, absolutely no other problems. I love not to have to update windows all the time whereas ok, my new W10 machine (in another location) is doing all this actually fast but yeah, just because of Evernote?

Win 7 is near to be obsolete. If a machine can not be upgraded to Win10, it will not take all sorts of new SW releases, accumulating security gaps etc. And it will lack the horsepower to make those who use it productive. So it is very likely „not just Evernote“.

IMHO replacing that stuff in a professional environment is just a matter of rentability. It is not the new equipment that will cost money, it is the (paid) time spend with the old stuff that is costly. And if you anyhow set something up anew, there are other possibilities like putting in a nice server (or even a good NAS, like the Synology „+“ series), and let everybody work (Office-type stuff) on Mini-PCs / Net-PCs without disks etc. Much cheaper, much better to admin as the classical setup.

Share this post


Link to post

@PinkElephant U know for the work I am earning money with I just need sth. like dropbox, evernote, word and excel as well as a browser. Believe me, at home with a brand-new machine I am not any faster doing my work compared to the 9 year old machines in the office. Not any measurable advantage, ok everything opens a bit faster but with enough RAM installed these SW I need works pretty well with a second generation I5 processor...

Share this post


Link to post

That is true for many tasks. On office tasks, my MBP is never exceeding 10% CPU. Many computers sold are completely oversized, and many smaller companies often continue to buy larger individual computers instead of investing in a good office network with 1 good server for all the heavy lifting.

This is why I say the investment may be very small for an computer that allows to work on the regular office stuff, but on an actual OS with actual programs. If nested in a decent company network with a sound server behind it, prices can be way below 200€ a piece.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...