Jump to content
MarieFH

Bug when editing note with no cell service; Locks note

Recommended Posts

This has happened twice and the only common aspect I've noticed is that I had no internet connection and no cell service in a particular place.

I opened a note I had already created. I added some content, not thinking about how there was no cell service there (or spotty service). It gives me an error message "Unable to save note" (or upload content). That makes sense and I would assume that it would upload as soon as I reached a place with good cell service or internet access, just like it works when you're in airplane mode.

However twice after getting back to another location when I go to open that note it says it's locked and it displays the message...

"this note is read-only it was created in another app"

This is untrue. Twice the same thing happened and both times the notes were created on my phone and then I was trying to edit them again on my phone (but in the location with no cell service).

I've looked at the Forum before and can't see the same problem. 

This seems to be a bug. As I said it should work like airplane mode, and upload once you have service again, instead of turning it into a locked read-only file so that you can never edit the same note again. I tried to create a copy of the note and it made that one locked also.

Would be great if they fix this problem.

Share this post


Link to post

Hi.  We're (mainly) a user-supported forum,  so until you tell Evernote what exactly happened here,  they don't necessarily know about it.   The Support team is available on  https://help.evernote.com/hc/requests/new,  or https://twitter.com/evernotehelps if that link won't work for you. 

There have been a few other 'created in another app' reports,  which AFAIR relate to spotty (or no) connections,  so you may be on to something - if you get the chance it might be an idea to try the same situation again,  but once you load the note to be altered,  go into Airplane mode until you're back in civilization.  Does the glitch still happen?

The only way I know to 'tech' the mobile apps is to uninstall / reinstall,  so it might be an idea to do that too - make sure you sync fully before hand!

Share this post


Link to post

I have the same trouble . I have send the ticket to the support and still waiting for the reply for the solution .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...