Jump to content
elpotos

Black screen in the note panel

Recommended Posts

Hi,

I just upgraded Evernote to the latest version on my laptop (Win10): evernote 6.11.2.7027 (307027) Public (CE Build ce-43.0.4829).

Now the note panel is black, impossible to read any note, but they appear in the middle panel (note list).

I still can access my notes on my iphone, but what's wrong !!!

I tried to uninstall and install again, still ko

As suggested in another post, the checkbox "allow beta version" doesn't change the behavior.

Please help,

regards

Share this post


Link to post

Can you post a screen shot?

Share this post


Link to post

Hi - you say you "tried" to uninstall / reinstall;  did you in fact succeed?  If not,  I'd suggest another go - and if it doesn't reinstall correctly,  what error messages do you see - what works,  and what doesn't.  On a desktop you should still be able to log into your account via a browser at Evernote.com - just check to see what your notes look like there...

If you can see the note in the browser / on your phone - what happens if you add another note from that end and sync it to your desktop?

Share this post


Link to post
On 08/04/2018 at 4:25 PM, gazumped said:

Hi - you say you "tried" to uninstall / reinstall;  did you in fact succeed?  If not,  I'd suggest another go - and if it doesn't reinstall correctly,  what error messages do you see - what works,  and what doesn't.  On a desktop you should still be able to log into your account via a browser at Evernote.com - just check to see what your notes look like there...

If you can see the note in the browser / on your phone - what happens if you add another note from that end and sync it to your desktop?

Hi thank you for your help, my answers below :

uninstall/reinstall : no success, same behavior.

I don't have any error message.

As I can read/write/create any note on my laptop, I would say that evernote is note working (impossible to use it) but sync.

While using evernote with a brower, I can read my notes.

Creating a new note with an iphone + sync on the laptop, the new note appears... in black, just like all other notes.

Share this post


Link to post
On 4/11/2018 at 9:26 AM, Austin G said:

Click on the second "Evernote folder" so that a list of Values displays on the right

When I expand the Evernote folder, there is no "second" Evernote folder. All I see in the right panel is "(Default)      REG_SZ        (value not set)"

image.png.31e7086184f02eb5abf6c68147810a5b.png

Thanks for any assistance you can offer!

-letton

Share this post


Link to post

That appears either your registry hive was deleted, or you've never installed and/or run Evernote.exe. (Or it was uninstalled - can't remember how much of the registry is deleted on uninstall.)

Share this post


Link to post

I reinstalled EN for the fourth (?) time, and this time the 

On 4/11/2018 at 9:26 AM, Austin G said:

Set Hexidecimal Value to "0"

solution worked for me!

Thanks!

Share this post


Link to post

Hi, Problem solved thanks to your solution !!!

Many thanks !

Please set the topic as resolved

Share this post


Link to post

Just an FYI to devs. I had the exact same problem with EN 6.11.2.7027. As mentioned above, disabling hardware acceleration fixed the issue.

Share this post


Link to post

Hi,

I just had the same problem with the 6.17.4.8270 update and the Regedit edit fix it.

Thanks for the help !!

Share this post


Link to post

Hardware acceleration can also be changed via the Options dialog (on the General page).

  • Confused 1

Share this post


Link to post

Dear Austin, 

Thank you so much for fixing my issue. I also see the note is black after my evernote update to 6.17.4.8270. 

actually, login in and out, reinstall is still the same issue. iphone and ios device or mac is ok, the web browser is ok when login in. 

I think maybe the new version has a general setting to lead in this issue. 

 

Thanks again. 

 

Share this post


Link to post

FYI, The same thing just happened on my laptop today.  Turning off hardware acceleration solved it.

6.17.5.8273 (308273), recently updated, but problem didn't surface immediately.

Windows 8

Share this post


Link to post
On 4/11/2018 at 4:56 AM, Austin G said:

 Thanks for this report. Please try these steps to fix this issue: 

  1.  Select File > Exit to close Evernote
  2.  Open the task manager to confirm Evernote is not running as a background process (select "Evernote and End task")
  3.  Open 'regedit' (Windows key + R, then type regedit)
  4. Expand the HKEY_CURRENT_USER folder
  5.  Expand the "Software" folder
  6.  Expand the Evernote Folder
  7. Click on the second "Evernote folder" so that a list of Values displays on the right
  8.  Right-Click "EnableHardwareAcceleration"
  9.  Select "Modify"
  10.  Set Hexidecimal Value to "0"
  11.  Select File>Exit to exit the Registry Editor
  12. Reopen Evernote

Please let me know if the issue continues after completing the steps above. Thanks!

Hi Austin G

Your solution totally worked. 

Already saved your answer in my evernote for future use...

Big thanks for the solution.

Share this post


Link to post

It is intolerable that an upgrade causes this problem and EN expects uses to edit the registry to fix it.  What "general' page, per the post above. As  paid user,  I am loosing my confidence in EN and my patience!

Share this post


Link to post

I'm experiencing the same problem with the black note screen right now after updating to  6.17.5.8273.

I have:

1. signed out and signed in

2. uninstalled and installed and restarted the computer

3. Set Hexidecimal Value to "0"  - signed out and signed back into Evernote

None of these have worked. Luckily I have Evernote installed on my laptop as well which I will not be updating until I can get this issue resolved.

Share this post


Link to post

Solution worked for me, as well.  THANK YOU!  Never had anything like that happen before!

Share this post


Link to post

New CEF releases (which I'm pretty sure we had when this problem became more prevalent) are always fun. Especially since the hardware we have doesn't exhibit the issues all of you see...

Share this post


Link to post
11 minutes ago, dconnet said:

New CEF releases (which I'm pretty sure we had when this problem became more prevalent) are always fun. Especially since the hardware we have doesn't exhibit the issues all of you see...

Anyone thinking about creating a lab which mirrors the majority of your users?  Small investment one would think to offset some of the G&A that can be caused.

Share this post


Link to post
On 2/5/2019 at 5:03 PM, dconnet said:

Especially since the hardware we have doesn't exhibit the issues all of you see...

Adding some known problem hardware to the test bed would benefit us all.

Share this post


Link to post

Matrix of different types of machines (laptops, desktops) * combinations of problematic devices (touchscreens, hard drives vs SSD, mice, graphics adaptors) * set of OS releases... starts to get a little combinatorial after awhile.

Fortunately for my work -- though it may not sound it -- stuff often breaks on  our company president's machine. If we were really smart, every time he gets a new machine we should just get two identical machines and give one to QA. Would probably cover half out hardware problems (it's a laptop, and our 3D can break on limited RAM and/or under-powered integrated graphics cards).

Share this post


Link to post

One obviously cannot test every combination of variables so a test matrix is a balance between trying to cover everything and letting some corner cases escape, but with what has been slipping through lately, I would suggest that Evernote needs to improve the balance.

Share this post


Link to post
On 4/11/2018 at 7:26 AM, Austin G said:

 Thanks for this report. Please try these steps to fix this issue: 

  1.  Select File > Exit to close Evernote
  2.  Open the task manager to confirm Evernote is not running as a background process (select "Evernote and End task")
  3.  Open 'regedit' (Windows key + R, then type regedit)
  4. Expand the HKEY_CURRENT_USER folder
  5.  Expand the "Software" folder
  6.  Expand the Evernote Folder
  7. Click on the second "Evernote folder" so that a list of Values displays on the right
  8.  Right-Click "EnableHardwareAcceleration"
  9.  Select "Modify"
  10.  Set Hexidecimal Value to "0"
  11.  Select File>Exit to exit the Registry Editor
  12. Reopen Evernote

Please let me know if the issue continues after completing the steps above. Thanks!

Worked for me. Many thanks!!

  • Like 1

Share this post


Link to post
On 4/12/2018 at 8:34 AM, letton said:

When I expand the Evernote folder, there is no "second" Evernote folder. All I see in the right panel is "(Default)      REG_SZ        (value not set)"

image.png.31e7086184f02eb5abf6c68147810a5b.png

Thanks for any assistance you can offer!

-letton

I was facing the same issue and the suggested registry entries were missing on my machine the same as shown in your screenshot. Reinstalling didn't work either. So I tried with Tools > Options > General and unchecked the enable hardware acceleration checkbox from within the application and it worked.

Share this post


Link to post

If there are no entries in the registry, you're running the Windows Store version of Evernote, not the direct download version. The store isolates the registry, so there is no way to directly edit registry entries applicable to the store version.

Share this post


Link to post

There are no entries in the registry if Evernote was installed for only one user.

So, I use 2 users in my Win7: for administrative and user rights.

Entries in the registry appear after Reinstalling for all users .

Problem of Black screen in the note panel is solved with Options dialog (Evernote version: 6.17.6.82927)

Share this post


Link to post

Hi

I have this issue with Evernote android app - chromebook and windows app are are ok

Please see attached screenshot.

I've searched for a setting or option to revert this back to white, but I can't find any.

I would really appreciate any suggestions.

Thanks in advance.

 

Philip

 

screenshot_black-note_evernote.png

Share this post


Link to post

I am also facing the same issue as highlighted above, i.e. a blackout in my notes section of Evernote.

I followed the steps enumerated by  Austic G (https://discussion.evernote.com/profile/241894-austin-g/) but when i try:  HKEY_CURRENT_USER folder -> Expand the "Software" folder, I don't get any Evernote folder. What should I do in this case?

EVE1.png

EVE2.png

Share this post


Link to post
On 3/30/2019 at 8:31 PM, M_Jammy said:

a blackout in my notes section of Evernote.

Use the Options dialog and disable hardware acceleration. There's no need to directly edit the registry for that anymore.

Share this post


Link to post
On 3/29/2019 at 4:53 PM, Philip Blakemore said:

Hi

I have this issue with Evernote android app - chromebook and windows app are are ok

Please see attached screenshot.

I've searched for a setting or option to revert this back to white, but I can't find any.

I would really appreciate any suggestions.

Thanks in advance.

 

Philip

Philip, please take a look at this thread in the Android help forum:

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post

This has been reported a number of times, e.g., in this thread:

The workaround for the problem is to disable Hardware Acceleration in the Evernote program options: Tools  > Options > General > [ ] Enable Hardware Acceleration.

  • Like 2

Share this post


Link to post
On 2/12/2019 at 2:52 AM, ychanco said:

Worked for me. Many thanks!!

 

On 4/11/2018 at 1:26 AM, Austin G said:

 Thanks for this report. Please try these steps to fix this issue: 

  1.  Select File > Exit to close Evernote
  2.  Open the task manager to confirm Evernote is not running as a background process (select "Evernote and End task")
  3.  Open 'regedit' (Windows key + R, then type regedit)
  4. Expand the HKEY_CURRENT_USER folder
  5.  Expand the "Software" folder
  6.  Expand the Evernote Folder
  7. Click on the second "Evernote folder" so that a list of Values displays on the right
  8.  Right-Click "EnableHardwareAcceleration"
  9.  Select "Modify"
  10.  Set Hexidecimal Value to "0"
  11.  Select File>Exit to exit the Registry Editor
  12. Reopen Evernote

Please let me know if the issue continues after completing the steps above. Thanks!

WORKED!!!!

Share this post


Link to post

Glad to hear of your success, @Zoli71! Welcome to the forums too, BTW. For those wanting a simpler, and possibly safer method, you can to Tools  > Options  > General, and then uncheck "Enable Hardware  Acceleration".

Share this post


Link to post

indiana-jones-sword-vs-gun-gif-5.gif.2ae987763e75b0bebfba1d175d9d65a3.gif

Share this post


Link to post
On 4/23/2019 at 11:45 AM, Zoli71 said:
On 4/10/2018 at 7:26 PM, Austin G said:

 Thanks for this report. Please try these steps to fix this issue: 

  1.  Select File > Exit to close Evernote
  2.  Open the task manager to confirm Evernote is not running as a background process (select "Evernote and End task")
  3.  Open 'regedit' (Windows key + R, then type regedit)
  4. Expand the HKEY_CURRENT_USER folder
  5.  Expand the "Software" folder
  6.  Expand the Evernote Folder
  7. Click on the second "Evernote folder" so that a list of Values displays on the right
  8.  Right-Click "EnableHardwareAcceleration"
  9.  Select "Modify"
  10.  Set Hexidecimal Value to "0"
  11.  Select File>Exit to exit the Registry Editor
  12. Reopen Evernote

Please let me know if the issue continues after completing the steps above. Thanks!

WORKED!!!!

Or you could have just used:

On 4/1/2019 at 1:53 PM, dconnet said:

Use the Options dialog and disable hardware acceleration. There's no need to directly edit the registry for that anymore.

from this thread...

Share this post


Link to post
On 4/11/2018 at 12:26 AM, Austin G said:

 Thanks for this report. Please try these steps to fix this issue: 

  1.  Select File > Exit to close Evernote
  2.  Open the task manager to confirm Evernote is not running as a background process (select "Evernote and End task")
  3.  Open 'regedit' (Windows key + R, then type regedit)
  4. Expand the HKEY_CURRENT_USER folder
  5.  Expand the "Software" folder
  6.  Expand the Evernote Folder
  7. Click on the second "Evernote folder" so that a list of Values displays on the right
  8.  Right-Click "EnableHardwareAcceleration"
  9.  Select "Modify"
  10.  Set Hexidecimal Value to "0"
  11.  Select File>Exit to exit the Registry Editor
  12. Reopen Evernote

Please let me know if the issue continues after completing the steps above. Thanks!

thank you sooo much. i have the same issue but it was resolved going through this process.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...