Jump to content
CWBillow

Search not highlighting found info

Recommended Posts

When I search my notes on my desktop Evernote, it finds what I am looking for fine, but it does not seem to be highlighting the answers.  Is there a way to check / change the highlighting color to make it more visible?

 

Regards,

Chuck Billow

Share this post


Link to post

What platform/device?59f903cb2db75_ScreenShot2017-10-31at16_13_19.png.5409940d9fc299eb5895809e72d5d9d2.png

Search highlighting is working on my Mac and iPad

No option to adjust the colour

Share this post


Link to post

Windows 10 / Desktop is where I first noticed it, but it also seems to be the same on my Android phone app.

Share this post


Link to post
17 hours ago, CWBillow said:

When I search my notes on my desktop Evernote, it finds what I am looking for fine, but it does not seem to be highlighting the answers.  Is there a way to check / change the highlighting color to make it more visible?

What kind of searches are you referring to? Plain text searches, as opposed to searches for text inside a single note? The current Windows beta (6.8.3.6052) will add a highlight above text matches for general note searches; I don't know whether this is new behavior, and if the highlight above the matched text is intentional -- as I say, this is in the latest beta. Also, highlights for single note text searches are highlighted, and have been for some time.

Share this post


Link to post

Hi.  I have highlighting on my W10 setup - Evernote can't apply highlighting inside some files,  so I have to use the native 'find' function in that file,  where that's an issue.  No way that I know of to change the color or make it more obvious,  other than maybe looking at the brightness and contrast of your screen,  plus its color temperature - if those settings are available on your device.

Obvious test - create a note with an unusual word in a paragraph,  then do a global search for that word.  See how it's found (if it is found) in the test note...

Share this post


Link to post

In my case, with the Windows version 6.17.5.8273 (308273) Public (CE Build ce-62.1.7539), when I search for something, words that are highlighted are those of my previous search until I click on another item than the first one selected. After that, if I click again on the first one, the highlight engine work.

That is a workaround but when I just have one result, I cannot click elsewhere and the highlighted words are wrong because they are from the previous search.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...