Jump to content
logandb

Hyperlink editing bug

Recommended Posts

I think I have found a bug in the EN note editor on Windows.  The procedure to reproduce is:

  1. Highlight the text of a previously-created hyperlink, either with [CTRL]+[SHIFT]+K or by right-clicking and select 'Edit hyperlink'
  2. Paste the new link in the dialog and click OK.

The previous text is replaced with the new hyperlink.

 

Windows 10 64-bit Home version 1607 Build 14393.51
Evernote v6.4.2.3788

  • Like 1

Share this post


Link to post
Support recreated this. The ticket was quickly closed, with promise it will be fixed soon
It is still occurring Desktop Windows app 6.4.2.3788 Evernote Premium
The workaround is to Right Click Remove, re-highlight all keyword(s) previously used for underlined hyperlink, Ctrl-K (Add Link), then paste from clipboard the new URL you had planned for the Edit. 
 
Test   < just now recreated in Desktop app, where I right click " Test ", choose Edit, and attempt to Paste the URL for this post! Instead of same word Test with URL changed, the entire url is pasted https://discussion.evernote.com/topic/101381-hyperlink-editing-bug/#comment-438178
  • Like 1

Share this post


Link to post

Three weeks later, still occuring!  Very annoying. Not a feature at all. Please address this issue, and if you don't plan to, do not close ticket/cases for a premium user without a better timeline for correction. It's been 5-6 months for this. I can point to other references of this in the forums. 

Doesn't the issue behavior contradict the purpose of the right-click Edit option?

 

Share this post


Link to post

Well,  still occurring in the current Windows Beta.  To be fair if the ticket was closed in January with a comment about being fixed "soon" it isn't likely to be released until the next GA at the earliest,  which could be weeks away... and Evernote don't (usually) share release dates.

Share this post


Link to post
On 2/4/2017 at 4:57 AM, gazumped said:

Well,  still occurring in the current Windows Beta.  To be fair if the ticket was closed in January with a comment about being fixed "soon" it isn't likely to be released until the next GA at the earliest,  which could be weeks away... and Evernote don't (usually) share release dates.

This issue for the desktop client began Summer of 2016, when it was recreated, and employee stated it would be fixed in next Service release. It is still occuring.

Share this post


Link to post

I'm now on 6.5.4 - just typed 'test'  highlighted the word,  and both Ctrl-K and rightclick 'add hyperlink' now add this url to that word which presents as a link.

Share this post


Link to post

This issue is now fixed!  Thank-you very much. I create hyperlinks many times a week and this annoying issue was addressed.  :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...