Jump to content

luckman212

Level 5
  • Content Count

    641
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by luckman212


  1. 6 hours ago, JMichaelTX said:

    @luckman212, you are a great Evernote tester and bug finder.  Evernote should hire you since their staff seem to let so many obvious bugs through.

    Thanks but I don't think Evernote is hiring anybody these days :unsure: And to be fair, finding bugs in EN is like shooting fish in a barrel.

    • Like 1
    • Sad 1

  2. On 10/22/2018 at 7:32 PM, nicolml said:

    There's currently a bug searching notes with Spotlight on macOS 10.14 [...] We filed a ticket with Apple as it appears that the bug cross overs to Apple as well. 

    Can you post the Apple bugID# so I can file my own bug and reference it? This will help prioritize the bug on Apple's side if it really is a macOS issue.


  3. Another bug:

    When searching, key words are highlighted but when notes are scrolled up & down, the highlight boxes stay put -- like they're floating above the note:

    Pasted_Image_10_24_18__12_15_AM.png.a87a4387529bc9981cb597baac6c5910.png

    • Thanks 2

  4. @nicolml This bug has now "infected" both of my Macs -- even after upgrading to 7.6 beta 1.  It's really annoying.  I have blown out the entire profiles of both of these machines and this eventually comes back.  It's somehow happening server side because I think these notifications are queried from some web service at startup.

    Please help me get rid of this.

    (Also note how horrible this alert looks in Dark Mode-- separate bug)

    image.png.988da3d6d6bba0fcd10c851ade4a6a7e.png

    reference support tickets #2694180 and #2694185


  5. Dark Mode looks nice, but the colors for links are a little dark/low contrast for my aging eyes.

    Could the colors be punched up a bit?

    e.g.

    image.png.ca7330d5f16c0b69b8c8d74c21a970c2.png

    Same goes for highlighted text (but I had trouble making a mockup of it... basically make the yellow a bit more saturated). Highlighted links e.g. are especially atrocious:

    image.png.988ff8d110056316f288312c9c769a2a.png

    Also, notifications are unreadable:

    image.png.fd5aae2c72766c4328dd674abdfd8c93.png

    • Thanks 1

  6. 3 minutes ago, DTLow said:

    Do you have an objective here?

    Yes, of course. My objective is to keep users informed on the status of this critical bug. An objective that I would rather Evernote handled themselves. But sadly they have not had proper lines of communication between users and the development team for many years.

    Instead, we get opaque roadmaps, zero commitment timelines for bug fixes, new releases dropped with incomplete release notes, new bugs added with each version, scary headlines (true or not) about staff departures and layoffs...

    So, I apologize if my posts have bothered you. Feel free to block, unsubscribe or ignore me. I'm just doing what I can to try to keep EN usable. Many have already left the building for other solutions.

    • Like 3

  7. For the benefit of those without paid accounts who are wondering about the status of this bug, I received this response, which I'll repost here:

    Quote

    I understand your frustration with this issue and how it affects the manner in which you search for notes. I am unable to provide a specific timeline for this matter's resolution because it appears to be an issue with Apple's Spotlight feature supporting apps with Spotlight importers, meaning Evernote must work with Apple to figure a solution.

    While this issue could be related to System Integrity Protection being enabled, I am not going to recommend this as a troubleshooting step for you. What I would recommend in the meantime is to use Evernote's main search function to locate your notes, and to let me know if you have issues with this function. I appreciate this is not the workflow you're accustomed to, and I hope it will prove a temporary solution while this issue is addressed.

    Since the development team is currently working on this issue with Spotlight and there are no further steps I can recommend for you, I will go ahead and close this ticket once more. If you have any other issues I can help with, please let me know.

    To which I replied

    Quote

    With all due respect, that is false. This is not Apple's fault. Other 3rd party apps on my machines with Spotlight importers, e.g. Outlook, Thunderbird... those work fine. The bug is with Evernote's implementation. There is no excuse for EN not testing this during the beta period. Mojave developer betas have been available since June (4+ months). It was careless for EN not to test against this before the release.

    The problem with your suggestion (using EN's built in search) is that it's painfully slow. Spotlight search is instant. Many have written about EN's horrible performance over on the forums (https://discussion.evernote.com/topic/114767-performance-for-evernote-72-for-mac-slow/) - it literally takes ~4 seconds for the main EN window to appear after clicking on the Dock icon. Then, since the window ALWAYS opens on the wrong monitor, I have to drag it over to the correct one (another bug that I reported months ago, still not fixed...). Then, I click in the search box and type my search. Now, EN will "spin" or beachball for about 6-7 seconds while I wait for whatever the hell it's doing in the background. Finally the search results appear. Total time there is close to 30 seconds. Multiple this by 10s or sometimes 100 times a day that I search for things, and it really just wastes a whole lot of time.

    I have lots of other apps from tiny developers who were ready for Mojave on day 1 with whatever fixes were needed. Dark Mode, security updates, etc. These are tiny mom-and-pop developers who don't have multi-million dollar investors, large development teams, or millions of dollars of monthly recurring revenue by way of expensive subscriptions.

    What is EN's excuse?

     

    • Like 2

  8. I have a paid/premium account and so I opened a ticket. They closed it immediately, offering this (emphasis mine):

    "...our development team is aware of this issue and hopes to have it resolved soon. I don’t currently have a timeline for when this will be addressed, but please keep an eye out for any updates and feel free to follow up with me if you continue to see this issue after the next few updates."

    So not only are they not sure when it's going to be fixed, but it's probably not a 7.5.3, 7.5.4 or even 7.5.5 thing. Could be later than that. Ouch. Guess Evernote couldn't be bothered with testing their software on Mojave during the months that the public beta was going on.


  9. No exclusions.

    There are some scattered errors in the EN Activity Log but I don't think this is the cause of EN going completely missing from Spotlight:

    2018/10/04 17:26:53:918 I|*   main  -[ENCommonEditorWebView commitEditingWithCompletion:] | Saving note [ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab]/p10328 length of 3374 bytes: <ENCommonEditorWebView: 0x7fb5211d56a0 mode: classic state: ContentLoaded note: <ENMacNoteMO: 0x6000012ba220 MOID: 0xa1600004b <x-coredata://0D58AEE1-7B6D-4850-B79E-F82C006BDA7B/ENNote/p10328> GUID: ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab Account: (null) USN: 263119 ContentUSN: (null) Title: p[###].enspot files (Evernote Spotlight Metadata) Dirty: 0 ContentDirty: 0 Hash: <337a78db 1e470fdb ddbf45a3 a70a2601> Length: 3159>>
    2018/10/04 17:26:53:935 I|*   30436 -[ENNoteMO setENMLContent:activatingHashes:deactivatingHashes:fromServer:withMetadata:error:] | Note content becoming dirty for <ENMacNoteMO: 0x6000052c63e0 MOID: 0xa1600004b <x-coredata://0D58AEE1-7B6D-4850-B79E-F82C006BDA7B/ENNote/p10328> GUID: ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab Account: (null) USN: 263119 ContentUSN: (null) Title: p[###].enspot files (Evernote Spotlight Metadata) Dirty: 0 ContentDirty: 0 Hash: <337a78db 1e470fdb ddbf45a3 a70a2601> Length: 3159>
    2018/10/04 17:26:53:936 I|*   30436 -[ENNoteMO setENMLContent:activatingHashes:deactivatingHashes:fromServer:withMetadata:error:] | Note content changed and saved with length '3374' from service '0' for <ENMacNoteMO: 0x6000052c63e0 MOID: 0xa1600004b <x-coredata://0D58AEE1-7B6D-4850-B79E-F82C006BDA7B/ENNote/p10328> GUID: ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab Account: (null) USN: 263119 ContentUSN: (null) Title: p[###].enspot files (Evernote Spotlight Metadata) Dirty: 0 ContentDirty: 1 Hash: <713cd015 2c9e25c8 275f8c13 68685ba6> Length: 3374>
    2018/10/04 17:26:53:938 E|*** main  -[ENLinkCollectionController insertObject:atArrangedObjectIndex:] | Could not find insert point for link: <ENMacNoteMO: 0x6000012ba220 MOID: 0xa1600004b <x-coredata://0D58AEE1-7B6D-4850-B79E-F82C006BDA7B/ENNote/p10328> GUID: ab1d59a8-d75e-422f-a510-5a54f1c0e1ab Account: (null) USN: 263119 ContentUSN: (null) Title: p[###].enspot files (Evernote Spotlight Metadata) Dirty: 0 ContentDirty: 1 Hash: <713cd015 2c9e25c8 275f8c13 68685ba6> Length: 3374>, inserting at end

    Meanwhile, the macOS Console.app is overflowing with these errors about EN, I am 99.9% sure this is the problem right here:

    error	09:21:18.898876 -0400	mdworker	error:  Failed to load NSManagedObjectModel with URL 'file:///Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/.support/model.mom'
    error	09:21:18.901074 -0400	mdworker	error:  Failed to load keyed archive model at path '/Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/.support/model.mom'

    This morning I tried this on my other Mac at work, same thing.

    Both are running Mojave 10.14.1.


  10. I am having a problem with Evernote.  Ver 7.5.2-457164 (direct).  None of my notes are showing up in Spotlight. 

    I have tried all the usual fixes-

    - rebooting
    - reinstalling Evernote
    - deleting Spotlight index completely and rebuilding
    - my fix from the other day - over here involving deleting the CoreData folders
    - rebuilding the index from inside EN holding OPTION and Help menu -> Recreate Search Index...

    All other Spotlight searches are working fine. Just Evernote notes are missing.

    When I run

    mdimport -L

    It shows that the Evernote spotlight importer is registered.

    I tried manually indexing by typing the command below, but it errored out, see below:

    mdimport /Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/903F92C6-D055-43B9-8616-xxxxxxxxxxxx/ENNote/_records
    2018-10-04 17:01:45.900 mdimport[98207:2263086] Error loading /Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter/Contents/MacOS/EvernoteSpotlightImporter:  dlopen(/Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter/Contents/MacOS/EvernoteSpotlightImporter, 262): no suitable image found.  Did find:
        /Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter/Contents/MacOS/EvernoteSpotlightImporter: code signature in (/Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter/Contents/MacOS/EvernoteSpotlightImporter) not valid for use in process using Library Validation: mapping process is a platform binary, but mapped file is not
    2018-10-04 17:01:45.900 mdimport[98207:2263086] Cannot find function pointer MetadataImporterPluginFactory for factory DADC1455-4A69-4111-B82C-403CA02D7DE0 in CFBundle/CFPlugIn 0x7fcd034dae70 </Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter> (bundle, not loaded)

    When I try to re-register the MdImporter, using

    mdimport -r /Applications/Evernote.app/Contents/Library/Spotlight/EvernoteSpotlightImporter.mdimporter

    I get hundreds of these errors in my Console:

    error    17:03:41.648016 -0400    mdworker    error:  Failed to load NSManagedObjectModel with URL 'file:///Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/.support/model.mom'
    error    17:03:41.648251 -0400    mdworker    error:  Failed to load keyed archive model at path '/Users/luke/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/.support/model.mom'

    ...Over and over...

    Any ideas?

    • Like 1

  11. 31 minutes ago, DTLow said:

    I don't understand.

    Sorry you didn't understand my post. I know it was subtle. Let me explain how EN support works now, since they seem to have outsourced the entire operation to some sort of weird volunteer group.  The last 3 support requests I've sent in were promptly replied to by people who started off by saying

    Quote

    "Hello, 
    This is <DRONE>, an Evernote Certified Consultant and member of the Expertise Network. Experts are experienced Evernote users who assist the Support Staff by helping to solve issues that fellow Evernote users experience while using Evernote. I am not affiliated with Evernote and have no access to your account or your personal information."

    So these are not EN employees, and probably have no access to internal bugtracking database (if such a thing even exists anymore?) and surely no access to meaningfully interact with developers who might actually fix anything. They then proceed to ignore most of my very detailed bug reports and regurgitate canned responses at me. It's all incredibly frustrating and in the end, a complete waste of time.

    So yeah, sorry but if that's the kind of support I get as a PAYING customer for almost a decade... no thanks. I'll stick with the toothpicks in the eyes.

    Quote

    I pay for the enhanced support; and often they have a solution for the issue
    if not, at least I know the issue is logged

    Hahahahahahahahhhhhhhhhh.


  12. Is anyone from EN listening to this? Is any work being done to address the horrid performance? I am just getting so frustrated with EN. I know everyone is leaving/getting fired or whatever. The world's ending at EN etc etc says all the blogs. But until I see a "Sorry, we're closing down" post on the frontpage, I expect things to still be fixed and work as long as we are paying for this product. Having to wait 10 seconds for search results to appear in my EN window is NOT acceptable.


  13. The crazy thing is, on my system with close to 10,000 notes, querying the SQLite db that holds all this info takes just 1/10th of a second.  So EN is somehow introducing a huge amount of lag in either parsing or whatever they are doing - but the delay is not related to the size of the data or database technology itself.

    It used to be fast (EN ver 5 was the last one I remember that was very pleasant to use, very fast UI and no lag when searching, switching notes, etc). No idea what the hell they did to destroy this but EVERYTHING in EN takes 2-3 seconds minimum, sometimes 5-6, or more where you are just staring at nothing. Why can't this be worked on??

    $ time sqlite3 "/path/to/my/LocalNoteStore.sqlite" 'select * from ZENNOTE' >/dev/null
    
    real    0m0.131s
    user    0m0.119s
    sys     0m0.009s

     

    • Like 1

  14. In case it helps anyone, I had this problem after blowing out my `$HOME/Library/Application Support/com.evernote.Evernote/` folder to fix a different sync issue. I was left with thousands of orphan  `p###.enspot` files that were linked to the "wrong" account. These showed up in Spotlight, but couldn't be opened and popped up the error box below when clicked on:

    image.png.3325288a163bb7153e69b05ac3575ba2.png

    To fix it, here's what I did:

    1. Quit Evernote + Clipper completely
     
    2. Go to EN's CoreData folder:
    ~/Library/CoreData/com.evernote.Evernote/
     
    3. Delete each folder you see there - they will have GUID names - bunch of random numbers+letters (subfolder /ENNote/_records/ are where the p###.enspot files are...)
     
    4. Relaunch Evernote and then hold OPTION while clicking the Help menu
     
    5. Choose Database > Rebuild Spotlight Index
     
    6. Leave EN open during this process, which could take quite a long time...
     
    There's no indication that it's complete, just check Activity Monitor and see when mdworker CPU usage goes back down to normal.
     

  15. @nicolml I went ahead and just deleted the following folders:

    ~/Library/Group Containers/Q79WDW8YH9.com.evernote.Evernote
    ~/Library/Application Support/com.evernote.Evernote
    ~/Library/Application Support/com.evernote.EvernoteHelper

    After that, I restarted Evernote, signed back in and let it download everything. I have 9,200 notes so this is going to take a while... but, the good news is that annoying alert about the sync conflict is gone. Wish I knew what caused it or how to really fix it the right way but, ya know...

    https://www.youtube.com/watch?v=JaAd8OuwwPk&amp;feature=youtu.be&amp;t=25

     


  16. 1 hour ago, nicolml said:

    Can you DM me your logs along with the details of what happened? Also please include the name of the note and the type of attachment in the note. 

    The problem is the note does not exist anymore. It's literally referring to a note that is not in my account (local or web). So I can't send the note. There were no attachments, just text & images.  I'll DM you my logs but I am about to just wipe out my entire local EN folder and start over... 


  17. @nicolml As you suggested in the other larger 7.5 beta 2 thread, I tried revoking access and then signing back in on the affected machine. That did not help. The bell notification is still stuck there.  I use EN on 2 other machines by the way and on those, there is no error shown.  It must be a local cache file or something corrupt on the local filesystem, I am guessing some little temp file etc in the ~/Library/Application Support/com.evernote.Evernote/accounts/www.evernote.com/<acct-id>/ folder...

    What else can I do to fix this?

×
×
  • Create New...