Jump to content

Won't sync -- log says INTERNET_CANNOT_CONNECT


Recommended Posts

This is on a computer running Vista.  Just upgraded the Evernote program to 5.0.3.1614, which was very invasive.  Still no joy.  What happened?

 

 

Evernote for Windows 5.0.3.1614 (269614) Public
OS: Windows 6.0.6002 Service Pack 2
User: bojack54
Memory: 58.5MB
Created: 2014/10/21 18:27:15
---
Bootstrap info: loadedBundled
<bootstrap_info><profile name="Evernote"><settings account_email_domain="m.evernote.com" enable_facebook_sharing="1" enable_gift_subscriptions="1" enable_linkedin_sharing="1" enable_shared_notebooks="1" enable_single_notesharing="1" enable_sponsored_accounts="1" enable_support_tickets="1" enable_twitter_sharing="1" marketing_url="http://www.evernote.com" service_host="www.evernote.com" support_url="http://www.evernote.com/about/contact/support/"/></profile></bootstrap_info>
---
Log opened on 2014/10/21 18:12:16 (UTC-7:00)

18:12:16 [5296] Command line: "C:\Program Files\Evernote\Evernote\Evernote.exe"
18:12:16 [5296] Client info: Evernote Windows/269614; Windows/6.0.6002 Service Pack 2;
18:12:24 [5296] Bootstrap info: Evernote (loadedBundled)
18:12:27 [5556] Requesting bootstrap info from "www.evernote.com" (en-US)
18:12:27 [5556] 0% Connecting to www.evernote.com
18:12:37 [5556] 0% Can't send HTTP request, error: INTERNET_CANNOT_CONNECT
18:12:37 [5556] 0% Session terminated abnormally, elapsed time: 10s
18:12:37 [5556] 0% * 8s (88%) spent in EDAM RPC
18:12:37 [5556] Bootstrap info: request to "www.evernote.com" failed, error: timeout
18:12:40 [5296] Opened database: C:\Users\Jack\AppData\Local\Evernote\Evernote\Databases\bojack54.exb (96.5MB Fixed)
18:13:05 [5824] 0% Authenticating user "bojack54"
18:13:10 [5824] 0% Can't send HTTP request, error: INTERNET_CANNOT_CONNECT
18:13:10 [5824] 0% Session terminated abnormally, elapsed time: 4s
18:13:10 [5824] 0% * 0s (0%) spent in EDAM RPC

Log opened on 2014/10/21 18:17:38 (UTC-7:00)

18:17:38 [4828] Command line: "C:\Program Files\Evernote\Evernote\Evernote.exe"

Log closed on 2014/10/21 18:17:38 (UTC-7:00)

18:17:39 [5296] Command line: "C:\Program Files\Evernote\Evernote\Evernote.exe"
18:17:44 [5296] Launching url http://www.evernote.com/about/contact/support/?application=EvernoteWindows&application_version=5.0.3.1614&requestor_username=bojack54&requestor_email=bojack@lclark.edu
18:19:29 [5824] 0% Authenticating user "bojack54"
18:19:34 [5824] 0% Can't send HTTP request, error: INTERNET_CANNOT_CONNECT
18:19:34 [5824] 0% Session terminated abnormally, elapsed time: 4s
18:19:34 [5824] 0% * 0s (0%) spent in EDAM RPC
 

Link to post

Found the solution: Control Panel > Internet Options > Advanced > Scroll down and check "Use TLS 1.0" > Click OK

 

Don't uncheck anything. Worked for me.  No warranties, please -- I'm a complete amateur and found this solution in another thread.

Link to post

My Evernote on Windows 7 x64 stopped syncing a few days ago - I got a little red exclamation mark on the sync button in Evernote, and this in my activity log window:

 

   14:59:30 [14096] 0% Can't send HTTP request, error: INTERNET_CANNOT_CONNECT
   14:59:30 [14276] 0% Can't send HTTP request, error: INTERNET_CANNOT_CONNECT
   14:59:30 [11300] Client synchronization finished, status: failed
   14:59:30 [11300] * error: Could not connect to Evernote service
   14:59:30 [11300] * elapsed time: 0s
 
I just came across this thread, so turned on TLS 1.0 and it synced straight away.
 
I'm not sure I like turning on TLS 1.0, however - would this be an older version that has security holes?  TLS 1.0 is from back in 1999 so I'd rather not turn it on if I can get away with it.
 
 
8-(
 
Why on Earth are Evernote servers using TLS 1.0?
Link to post
  • 2 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...